Inge er blandt de fem nominerede til Årets TR: - Hun er Bakkegårdens mor

inge2
Social- og sundhedsassistent fra ældrecentret Bakkegården i Randers, Inge Grud Madsen, er en af de fem nominerede til prisen som Årets TR, som A4 Medier uddeler den 25. november. Foto: Privatfoto
Inge Grud Madsen er social- og sundhedsassistent på ældrecentret Bakkegården i Randers. Og så er hun nomineret til Årets TR, der uddeles af A4 Medier den 25. november i DR's koncerthus.

Inge Grud Madsen har været social- og sundhedsassistent siden 2007. De seneste syv år har hun også været tillidsrepræsentant på ældrecentret Bakkegården i Randers som medlem af FOA Randers.

Det har hun gjort så godt, at hun er blandt de fem nominerede til prisen som Årets TR, der uddeles af A4 Medier den 25. november i DR’s koncerthus. 

LÆS OGSÅ: Louise har været tillidsrepræsentant i under et år: Nu er hun nomineret til Årets TR

- Inge er Bakkegårdens mor. Hun er en kæmpe ressource for trivslen for både borgere og de ansatte på Bakkegården.

Sådan indleder Inge Grud Madsens kollega Anne Poulsen til A4, da hun skal fortælle, hvorfor Inge er en særlig tillidsrepræsentant.

Linda Jordan er også kollega med Inge på Bakkegården. Og så var det hende, der i første omgang indstillede Inge til prisen som Årets TR. 

- Inge er hårdtarbejdende, stadig smilende, imødekommende og gør alt med hjertet på rette sted, så hele personalegruppen føler sig godt tilpas på arbejdspladsen.

Artiklen fortsætter efter filmen

Inge Grud Madsen er en af fem nominerede finalister til at løbe med kåringen. De fem finalister er valgt ud af 328 indstillede kandidater. Og selvom Inge er stolt over at være blandt de få udvalgte, betyder det ligeså meget for hende, at den oprindelige indstilling kommer fra en kollega:

- Jeg er fra Jylland og ikke vant til de helt store armbevægelser, men at Linda har gjort det her for mig, er jeg meget rørt over. Jeg plejer at tage mig af andre, og nu er det den anden vej rundt. Jeg er meget beæret. Samtidig er jeg meget bevæget over at være finalist. Jeg troede nærmest, det var skjult kamera, da jeg fik det at vide og begyndte faktisk at græde.     

Coronaepidemi med plexiglas

Når Inge Grud Madsens kolleger fortæller om hendes arbejde som tillidsrepræsentant, bliver indsatsen under coronaepidemien hurtigt nævnt.

I sin indstilling af Inge skriver Linda Jordan:

- Under og efter Corona har hun fået planlagt en masse aktivitet på Bakkegården - herunder musikunderholdning med Richard Ragnvald, Søren og Kisser, Lis og Per, der er arrangeret isbil og pølsevogn, tøjvalg, tur til landbrugsmuseet, stort kagebord på Gl. Estrup, middagsarrangementer og meget mere.

Inge Grud Madsen ser selv tiden med corona som sin hidtil største udfordring som tillidsrepræsentant. Med ét ændrede hverdagen sig, men hun gjorde alt i sin magt, for at holde humøret oppe blandt kollegerne og borgerne.

- Inge er Bakkegårdens mor. Hun er en kæmpe ressource for trivslen for både borgere og de ansatte på Bakkegården.
Anne Poulsen, social- og sundhedsassistent

- På Bakkegården gjorde vi en kæmpe indsats for ikke at lukke virussen ind. Der har ikke været plads til de sædvanlige morgenmøder og frokostpauser sammen, hvilket har gjort arbejdsmiljøet lidt flosset i kanten. Men for at muntre hinanden op, har vi forsøgt os med kageordninger, hvor det har foregået med håndsprit, handsker og ganske få mennesker ad gangen. 

Tillidsrepræsentanten på ældrecentret i Randers har ligeledes været primus motor for, at pårørende og borgere har kunnet se bare lidt til hinanden, da epidemien var på sit højeste.

- Vi fik arrangeret besøgsrum i telte udenfor, så det var muligt for de pårørende og borgerne at kunne tale sammen og se hinanden - selvom det skete adskilt af plexiglasplader. Alle tiltagene er skabt med en hensigt om at gøre hverdagen bare lidt nemmere for både kolleger og beboere på centret.

Ildsjælen Inge

Ildsjælen Inge er ikke et bogstavrim af Halfdan Rasmussen. Til gengæld er ildsjæl en af fællesnævnerne, når Inge Grud Madsens kolleger skal sætte ord på, hvilke karaktertræk, de sætter så stor pris på hos deres tillidsrepræsentant.

Anne Poulsen fortæller: 

- Hun brænder for stedet og for at være tillidsrepræsentant. Hun er der altid, når man har brug for hende. Man kan altid regne med hende.

- Det findes ikke særlig mange af hendes slags. Det finder man ud af, når man lærer at hende at kende. Derfor kunne jeg slet ikke lade være at nominere hende, da jeg fik chancen
Linda Jordan, social- og sundhedsassistent

Også Linda Jordan hæfter sig ved den selvopofrende væremåde hos sin tillidsrepræsentant. 

- Jeg oplever Inge som en ildsjæl i hendes arbejde. Hun er virkelig god til at se andre og deres behov. Det gør hende til noget helt særligt, og det er det, der gør Inge til Inge.

Et kæmpe skulderklap 

Kollegerne er ikke tvivl om, hvorfor det lige præcis er Inge, der skal vinde titlen som Årets TR. 

- Det findes ikke særlig mange af hendes slags. Det finder man ud af, når man lærer at hende at kende. Derfor kunne jeg slet ikke lade være at nominere hende, da jeg fik chancen, fortæller Linda Jordan.

Anne Poulsen uddyber:

- Hun brænder så meget for det her, at jeg ikke kan se andre end Inge, der bør vinde det her.

LÆS OGSÅ: René er nomineret til Årets Tillidsrepræsentant - mød ham her

For Inge Grud Madsen er der ingen tvivl om, hvad det ville betyde at løbe afsted med titlen som Årets TR den 25. november. 

- Det ville være kæmpestort. Jeg kan slet ikke forestille mig at vinde. Det ville være helt fantastisk. Både for mig, men også for FOA i Randers. 

GDPR