Nemlig-selskab lever ikke op til kommunes ultimatum

20201030-072052-L-1920x1280we
Overborgmester Lars Weiss (S) foran Københavns Rådhus. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Intervare har ikke efterlevet efterbetalingskravet til en række chauffører, Københavns Kommune har stillet. Det oplyser kommunen til A4 Arbejdsmiljø.

Københavns Kommune har ikke modtaget tilstrækkelig dokumentation fra virksomheden Intervare A/S om, at deres chauffører har fået efterbetalt den løn, som kommunen vurderer, chaufførerne har krav på.

Det oplyser kommunen til A4 Arbejdsmiljø.

Dermed har Intervare, der leverer dagligvarer til syge og ældre i Københavns Kommune, endnu engang ikke efterlevet den tidsfrist, virksomheden har fået.

LÆS OGSÅ: Se listen: I disse kommuner er Nemlig-selskab på vippen

Københavns Kommune havde i første omgang givet Intervare en frist til den 3. september om at sikre efterbetaling af chaufførerne og til at rette op på en række kritiske arbejdsforhold. 

Fristen blev derefter forlænget til den 10. september, men den deadline har Intervare ifølge kommunen altså heller ikke overholdt. Faktisk er det anden gang, Københavns Kommune vælger at forlænge tidsfristen. Det skete første gang i forbindelse med, at undersøgelsen blev præsenteret i juni.

Underbetalt med 11.000 kroner i snit

Københavns Kommune undersøgte tidligere på året arbejdsforholdene blandt chaufførerne. Det skete i kølvandet på en række mediehistorier om kritisable løn- og arbejdsforhold blandt Nemlig.coms chauffører og lagerarbejdere.

Intervare er Nemlig.coms moderselskab og har dermed samme ejerkreds. Derudover deler Nemlig.com og Intervare lagerhal i Brøndby.

Ifølge undersøgelsen fra kommunen er Intervares chauffører i gennemsnit blevet underbetalt med 11.000 kroner per person om måneden i den undersøgte periode.

I undersøgelsen kom det også frem, at chaufførerne ikke har haft mulighed for at afholde ferie eller melde sig syge. Derudover risikerer chaufførerne bøder, hvis de ikke møder på arbejde eller bliver forsinkede.

LÆS OGSÅ: Borgmester: - Det er moralsk forkert

Flere af landets kommuner har lignende samarbejde med Intervare. Mange har meldt ud, at de afventer Københavns Kommunes konklusioner, inden de selv tager stilling til, om de vil fortsætte samarbejdet.

Danmarks største kommunale arbejdsplads har på baggrund af undersøgelsen endnu ikke taget stilling til, om de vil droppe samarbejdet med virksomheden.

Ifølge A4 Arbejdsmiljøs oplysninger skal sagen inden længe tages op politisk i Socialudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation.

Vi arbejder på at få en kommentar fra Intervare.

GDPR