Undersøgelse afslører:
Nemlig-selskab beordrer chauffører til at blive selvstændige

Sk__rmbillede_2021-06-24_kl._23.20.49
Intervare er Nemlig.coms moderselskab. Selskabet bringer mælk, toiletpapir og andre dagligvarer ud til svage og ældre borgere i kommunerne. Foto: A4 Medier
25. jun. 2021 11.15
En person i Intervare, Nemlig.coms moderselskab, har til opgave at sørge for, at chauffører, der ikke tidligere har været selvstændige, bliver det, inden de begynder at arbejde for dagligvaretjenesten. Det konkluderer en undersøgelse fra Københavns Kommune. Arbejdsmarkedsforsker kalder det en 'bevidst strategi' fra Intervares side. Virksomheden afviser beskyldningerne.

Dagligvaretjenesten Intervare, der er Nemlig.coms moderselskab, arbejder systematisk med at gøre chauffører selvstændige, inden de begynder at arbejde for selskabet. Chaufførerne har ofte ikke været selvstændige, før de begynder at arbejde for Intervare.

De nye oplysninger fremgår af en undersøgelse fra Københavns Kommune, som A4 Arbejdsmiljø har fået aktindsigt i.

Kommunen har talt med flere chauffører, der oplyser, at Intervare har en person fast tilknyttet, der vejleder chaufførerne om, at de skal registrere sig med eget CVR-nummer, inden de starter. 

Københavns Kommune har undersøgt løn- og arbejdsvilkår for chauffører i Intervare, der bringer mælk, toiletpapir og andre dagligvarer ud til ældre og svage borgere i kommunen. Undersøgelsen blev sat i værk i kølvandet på afsløringer om kritisable arbejdsmiljø- og ansættelsesvilkår i datterselskabet Nemlig.com.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord