Tidligere V-minster om praktikmangel:
'Det offentlige skal levere lige som det private'

20190917-193935-L-1920x1279we
Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, mener, at man under forhandlingerne om flere praktikpladser bør lægge pres på den offentlige sektor. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
24. sep. 2020 16.00
Den offentlige sektor har svigtet ved ikke at leve op til deres ansvar i forhold til at skabe flere praktikpladser til erhvervsskoleelever. Ifølge Venstre bør en forpligtende aftale og mere gennemsigtighed derfor være en del af de igangværende trepartsforhandlinger.

Det er pinligt, at den offentlige sektor, der grunlæggende skulle gå foran og være et godt eksempel, ikke har leveret og skabt flere praktikpladser til de mange tusinde erhvervsskoleelever, der hvert år forgæves forsøger at finde en.

Det siger Venstres undervisningsordfører, Ellen Trane Nørby, på dagen, hvor arbejdsmarkedets parter og regeringen for tredje gang mødes til forhandlinger om, hvordan man styrker erhvervsskolerne. 

- Man kan pege nok så meget af, at der er steder i den private sektor, hvor der ikke bliver leveret. Men dem, der i høj grad har underperformet, det er den offentlige sektor. Det offentlige har rundt regnet ikke skabt flere praktikpladser fra 2016 og frem, siger hun og fortsætter:

Det offentlige skal levere

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord