- Jakob Ellemann blev endelig herre i eget hus. Det løser bare ikke hans problemer

Reimer+KM5
Reimer Bo (tv.) og A4's chefredaktør Kristian Madsen (th.) står bag den gratis politiske podcast 'Madsen og Reimer Bo', der udkommer hver fredag.
Venstre-formanden formåede endelig at træde ud af intrigernes skygger med en stærk landsmødepræstation, der koblede nutiden til faderens frihedskamp.

'Madsen & Reimer Bo' kan høres på Itunes eller Spotify.

Ved Venstres landsmøde trådte Jakob Ellemann-Jensen ud af skyggerne og blev langt om længe herre i eget hus som V-formand. Og så skete det endda i “Peterskirken for Venstrefolket”; Boxen i Herning.

Men om det løser noget for ham, er mere tvivlsomt. 

LÆS OGSÅ: - Radikal partileders 'destruktion' af sin egen politiske ordfører er uden fortilfælde

Venstre-formanden er nemlig presset fra alle sider, og det er ikke noget, der kan trylles væk med en stærk tale, siger A4’s chefredaktør Kristian Madsen, der gør status i nyeste afsnit af den politiske podcast ‘Madsen og Reimer Bo’.

Faderens frihedskamp

Jakob Ellemann-Jensens tid som formand i Venstre har været præget af magtkampe, intern uro og faldende meningsmålinger. Ved partiets landsmøde i højborgen Herning i weekenden blev det tunge skyts rullet frem, da Ellemann og Venstre vendte tilbage til de gamle værdier.

- Rigtig mange af hans landsmødetaler har handlet om, at nu var Lars Løkke gået fra partiet, og det skulle vi sørge over, og så var Inger Støjberg også gået. Det her var en af de første gange, hvor han selv kan sætte dagsordenen og er herre i eget hus, siger Kristian Madsen. 

Det var historiefortællingen om Venstre som den ideologiske modpol til et socialdemokrati, som under Mette Frederiksens ledelse bliver mere og mere blå kansas og retro-hængerøvs-agtig
Kristian Madsen, chefredaktør, A4 Medier

Referencer til Ellemanns far, Uffe, og hans rolle som udenrigsminister i forbindelse med murens fald, blev rullet ud.

- Han holder en tale, som kobler tilbage til faderens frihedskamp i de baltiske lande, da jerntæppet faldt. I venstre oplever man Uffe Ellemann-Jensen som en helt fra den periode, og det trækker Jakob Ellemann-Jensen meget effektivt på, siger Kristian Madsen i podcasten.

Mere selvsikker end Tom Hanks

Venstre-formanden var “mere selvsikker end Tom Hanks i en af sine glansroller”, mener medværten Reimer Bo, og Kristian Madsen er enig i karakteristikken af Jakob Ellemann-Jensen som ‘ovenpå’ i sin tale, der var fuldstændig ‘Venstre Classic’:

- Vi tror på, at det enkelte menneske både ønsker og evner at træffe de bedste beslutninger om sit eget liv. Og den kamp - den er ikke slut, lød det fra Venstre-formanden. 

Samtidig forsøgte Venstre-formanden at åbne en ny ideologisk kamp mod indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) om, hvorvidt ‘89-generationen med sin grænseløse frihedstrang har spillet fallit, konstaterer A4’s chefredaktør med henvisning til Kaare Dybvads interview med Berlingske i sommer:

- Det var historiefortællingen om Venstre som den ideologiske modpol til et socialdemokrati, som under Mette Frederiksens ledelse bliver mere og mere blå kansas, retro-hængerøvs-agtig, og det synes jeg fungerede godt.

Alle æder sig ind på hans taburet

Men uanset, hvor stærk præstationen var, så forsvinder Venstre-formandens problemer ikke, konkluder A4's chefredaktør:

- Hans problem er, at han er presset fra alle sider. Søren Pape er ved at overtage storebrorrollen i blå blok. Skulle man spille på det nu, ville man spille, at Konservative er landets største borgerlige parti efter næste valg, og er Ellemann så overhovedet statsministerkandidat? 

LÆS OGSÅ: Madsen: Mette Frederiksens regering er den mest EU-skeptiske siden 1972

Det hjælper heller ikke Venstres formand, at der står til at være flere konservative end liberale i Folketinget efter et valg.

- Jeg synes sådan set, han gør det meget godt, men det løser ikke det strukturelle problem, som den stakkels mand sidder i; at alle er ved at æde sig ind på den taburet, han sidder på, siger Kristian Madsen. 

'Madsen & Reimer Bo' udkommer hver fredag og kan høres gratis på Itunes eller Spotify.

GDPR