Analyse:
Derfor er opgøret om Jensens Bøfhus helt afgørende for fagbevægelsen

20210702-093321-L-1920x1280we
Faglig demonstration foran Arbejdsretten fredag, da Jensens Bøfhus møder 3F i en sag, der kan få vidtrækkende konsekvenser. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
5. jul. 2021 06.00
En snarlig dom om lovligheden af 3F's konflikt mod Jensens Bøfhus vil blive en milepæl i den offentlige debat. Men sagens principielle karakter kan også udfordre en af arbejdsmarkedets naturlove.

I fredags udgjorde Arbejdsretten slagmarken for den hidtil vigtigste træfning i krigen mellem 3F og restaurantkæden Jensens Bøfhus.

Bøfhuset lockoutede i marts sidste år de organiserede ansatte for at slippe af med sin overenskomst, og 3F har siden svaret igen med strejke og blokade. 

Nu er sagen endt i Arbejdsretten: Jensens Bøfhus vil have erklæret 3F's konflikt ulovlig og bragt til øjeblikkeligt ophør. Bøfhuset mener, at 3F har misbrugt coronakrisen til at blokere for lønkompensation til kædens ansatte, der står uden for 3F, under konflikten

Selvom den langstrakte og bitre konflikt har haft dramatiske højdepunkter med massefyringer og korruptionsanklager, kan dette retsmøde vise sig at blive altafgørende - ikke kun for bøfkæden og fagforeningen, men for den danske arbejdsmarkedsmodel.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord