Virksomhed søgte 450 nye medarbejdere via jobcentret: Fik en liste og to ansatte

20130423-105931-4-1920x1281we
Rengøringsfirmaet De 5 Stjerner har svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft. (Arkivfoto) Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
24.000 ledige i Københavns Kommune er vurderet jobparate. Et rengøringsfirma har job til 450 af dem. Alligevel endte en henvendelse til kommunens jobcenter kun med to ansættelser.

450 job.

Det var, hvad rengøringsfirmaet De 5 Stjerner i sommer henvendte sig med til Jobcenter København. Men virksomhedens henvendelse resulterede dog kun i to ansættelser, skriver Berlingske.

LÆS OGSÅ: Så svært er det for virksomhederne at finde arbejdskraft

Københavns Kommune har mere end 24.000 ledige, der er vurderet klar til at tage et job. Men da De 5 Stjerner henvendte sig med de mange job, gjorde jobcentret ikke andet end at sende en liste med 80 navne på mulige kandidater.

Herefter måtte virksomheden selv stå for kontakten til de ledige. Et forløb, der i sidste ende kun resulterede i to ansættelser. 

- Det er grotesk. Nogle sagde: 'Jeg vil ikke arbejde', og så blev der bare lagt på. Andre sagde, det ikke var et interessant job for dem. Vi troede sådan set ikke, de havde noget valg. De fleste tog slet ikke telefonen. Nogle kaldte vi til samtale, men de mødte ikke op, siger direktør hos De 5 Stjerner, Brian Holmboe, til Berlingske.

Måtte gå andre veje

Han fortæller, at der er tale om job som rengøringsassistenter, opvaskere og stuepiger. Virksomheden garanterer minimum 20 timers arbejde om ugen, og ingen af de 450 stillinger kræver erfaring eller uddannelse. I sidste ende måtte virksomheden gå andre veje for at finde den nødvendige arbejdskraft. Derfor har den øverste ledelse og driftschefer i en periode selv svinget kost og spand for at få det til at hænge sammen.

Arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet, Bent Greve, vurderer over for Berlingske, at det burde være muligt for Jobcenter København at finde 450 personer, der er i stand til at tage et job hos De 5 Stjerner, når man ser på, hvor mange ledige der er i kommunen i øjeblikket.

Og hos jobcentret selv anerkender Janus Francke, der er centerchef i Københavns Erhvervshus og ansvarlig for sagen med De 5 Stjerner, at sagen kunne være håndteret anderledes.

- Set i bagklogskabens lys skulle vi ikke have sendt den liste til dem. Vi skulle have gjort det på en anden måde, for nu sidder vi jo her. Hvis vi isoleret kigger på, at de har fået to ansatte, er det ikke tilfredsstillende, siger han til Berlingske.

GDPR