Jon Stephensen søger selvbetalt orlov og undskylder efter upassende besked til 19-årig

20230425-071037-L-1920x1280we
Jon Stephensen undskylder nu over for den 19-årige kvinde, som han har sendt en upassende besked til. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
"Jeg kan ikke længere genkende mig selv," skriver Jon Stephensen, der nu tager orlov fra Folketinget frem til oktober. Lean Milo træder ind som Moderaternes suppleant.

Moderaternes kultur- og udenrigsordfører, Jon Stephensen, undskylder nu over for den 19-årige kvinde og partifælle, som han tilbage i februar har sendt en upassende besked om hendes krop.

Undskyldningen falder i en mail til Ritzau.

"Jeg kan ikke længere genkende mig selv - og det skal man kunne. I dag har jeg bedt Folketinget om selvbetalt orlov. Det gør jeg, fordi jeg den seneste tid har skygget for både mit parti og mine partifællers store arbejde," skriver Jon Stephensen.

"Det tager jeg nu konsekvensen af. Jeg beklager de konsekvenser, det har haft for Moderaterne. Jeg undskylder uforbeholdent overfor den unge kvinde, jeg komplimenterede på en helt upassende måde," skriver han videre i mailen til Ritzau.

Kommer oven i flere andre sager

Det var TV 2, der i søndags kunne fortælle, hvordan 63-årige Jon Stephensen i en besked til den 19-årige, der er medlem af Moderaternes ungdomsorganisation, blandt andet havde skrevet, at hun var "smuk med den lækreste krop".

Natten til tirsdag lagde Moderaternes formand, Lars Løkke Rasmussen, en video på Facebook, hvor han forklarede, at det nu er blevet besluttet, at Jon Stephensen går på selvbetalt orlov indtil næste folketingsår, som starter i oktober.

I mellemtiden bliver Lean Milo indkaldt som Moderaternes suppleant i Folketinget. Ved valget fik han 782 personlige stemmer.

Den nye sag om Jon Stephensen kommer oven i flere tidligere sager omkring ham. Han er beskyldt for som teaterdirektør at have forfalsket en underskrift, og samtidig har der været voldsom kritik af hans ledelsesstil og person fra flere personer i teaterbranchen.

I mailen til Ritzau skriver Jon Stephensen, at han agter at vende tilbage til Folketinget efter sin orlov.

GDPR