105 jordemødre fra landets største fødeafdeling i opråb: - Vi kan miste et barn

19971005-681404-3-1920x1388we
Ifølge de 105 jordemødre betyder arbejdsforholdene, at de ansatte på fødeafdelingen dagligt må gå kompromis med både faglighed og patientsikkerhed. (Arkivfoto) Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Jordemødrene frygter konsekvenserne, hvis ikke der gøres noget ved deres arbejdsforhold.

105 jordemødre fra landets største fødeafdeling på Hvidovre Hospital er så bekymrede for patienternes sikkerhed på fødeafdelingen, at de har valgt at skrive et åbent brev til deres direktion og Region Hovedstaden.

Det skriver Femina, som også bringer brevet i sin helhed.

LÆS OGSÅ: Kendte kæmper for højere løn til jordemødre: 'De er jo direkte uundværlige'

Ifølge de 105 jordemødre betyder arbejdsforholdene, at de ansatte på fødeafdelingen dagligt må gå kompromis med både faglighed og patientsikkerhed.

"Vi ved, der er risiko for, at der med den nuværende drift kan ske skader på mor og barn, eller at vi kan miste et barn pga. travlhed. Vi ved, at flere kvinder får fødselstraumer, fordi vi ikke er i stand til at give dem den rette behandling,” skriver de blandt andet i brevet.

Malene Bergmann er jordemoder og tillidsrepræsentant på afdelingen, og hun har været med til at skrive brevet. 

- Mine kolleger er bange for, at de går så meget på kompromis med fagligheden, at det kan få fatale konsekvenser. De er ultimativt bange for, at der dør et barn på deres vagt, siger hun til Femina.

Og det er ikke kun på Hvidovre Hospital, at jordemødrene er pressede. Tidligere på måneden efterlyste afdelingsjordmødrene på Rigshospitalet akut handling for at undgå et totalt kollaps på fødeområdet.

LÆS OGSÅ: Jordemødre i opråb: - Vi frygter et totalt kollaps

Femina har forsøgt at forholde Region Hovedstaden kritikken. Men regionen vil vente med at forholde sig til den til efter et møde onsdag, hvor jordemødre, afdelingsledelse, hospitalets direktionsledelse mødes med regionen for at drøfte, hvordan forholdene på Hvidovres fødeafdeling kan forbedres. 
 
 
 
 

 
 
 
 

GDPR