En lidt for festlig julefrokost kan blive dyr for chefen

20151211-110904-1-1920x1080we
'Det her er mennesker, som står i nogle ulykkelige situationer. Jeg repræsenterer folk, der måske er på vej på førtidspension. Hvis ikke vi skulle have deres ryg, hvem skulle så.' (Arkivfoto) Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
7. dec. 2020 06.00
Ansvaret hviler på arbejdsgiveren, hvis uheldet er ude til julefrokosten og en medarbejder kommer galt afsted. Det forklarer advokat i HK, der netop har ført en sag for en 29-årig mand, der fik sit arbejdsliv ødelagt under en julefrokost. Det er næsten altid arbejdsgiverens ansvar, lyder det.

Julefrokostsæsonen er i gang.

Selvom vi skal holdes afstand, kan der alligevel ske ulykker, når festlighederne så småt tager over og euforien indtræffer.

Det skete for den kun 29-årige Nichlas, da han tilbage i 2016 deltog i en julefrokost på sit arbejde hos en revisionsvirksomhed i Viborg. Under tumult i en sumobrydningsturnering hoppede en kollega op på nakken af den dengang 26-årige mand med fatale følger.

I dag er Nichlas nemlig så medtaget af ulykken, at han kun kan arbejde flekstid i 2,5 time om ugen. Skaden har derfor været voldsomt ødelæggende og hæmmende for ham.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord