Jyllands-Posten varsler igen stor fyringsrunde

20210712-140210-2-1920x1279we__1_
Genrefoto. Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
Der skal spares et tocifret antal medarbejdere væk på dagbladet.

Jyllands-Posten skal på mindre end ét år endnu engang igennem en større fyringsrunde.

Det skriver Finans.dk på baggrund af en pressemeddelelse.

I november 2022 sagde avisen farvel til 16 medarbejdere og i april i år nedlagde avisen sin lokale satsning - JP Lokal - der også betød farvel til 16 medarbejdere.

Denne gang er der ifølge MediaWatch tale om 23-25 redaktionelle stillinger og 10-12 ikke-redaktionelle stillinger, som skal nedlægges.

Årsagen til nedskæringerne er ifølge konstitueret ansvarshavende chefredaktør Marchen Neel Gjertsen, at Jyllands-Posten fremover skal være et 100 procent digitalt newsroom, hvor journalistikken og ikke papiravisen er i centrum. Redigering og layout af printavisen bliver af samme grund udliciteret til virksomheden Wunderkind, der allerede laver blandt andet Ekstra Bladet og Berlingske.

"Journalister på Jyllands-Posten skal først og fremmest bruge deres kræfter på journalistikken. Indholdet er det vigtigste. Desværre har hensynet til print været overskyggende for rigtig meget af måden, vi arbejder på. Det gælder alt fra formater til deadlines og i det hele taget vores kultur på redaktionen. Derfor har vi truffet den store og vigtige beslutning nu at flytte printredigering helt ud af huset," siger Marchen Neel Gjertsen i pressemeddelelsen.

GDPR