Kampvalg afgjort: Pia Lund Jeppesen er ny næstformand i HK Kommunal

Kongres_001_PR__1_
Lægesekretærer, jobkonsulenter, sagsbehandlere og andre HK'ere i kommuner og regioner har fået ny næstformand. Foto: Foto: HK Kommunal
På en ekstraordinær kongres er Pia Lund Jeppesen onsdag blevet valgt til ny næstformand for HK Kommunal.

46.000 HK'ere i kommuner og regioner har onsdag eftermiddag fået ny næstformand.

Det bliver den 55-årige Pia Lund Jeppesen, der overtager posten efter den mangeårige næstformand Mads Samsing i oktober efterlod en tom trone, da han steg til tops som næstformand for hele HK Danmark. 

Det har HK Kommunals delegerede på den ekstraordinære kongres i Odense Kongrescenter onsdag eftermiddag besluttet efter et kampvalg mellem Jeppesen og den 57-årige Jana Nelth Drejer.

Her fik Pia Lund Jeppesen 268 stemmer, mens 49 pegede på Jana Nelth Drejer.

Pia Lund Jeppesen, der hidtil har været faglig konsulent i HK Kommunal Hovedstaden, takkede fra scenen de delegerede og lovede, at hun vil gøre sit bedste for at leve op til tilliden. 

Allerede som 17-årig startede Pia Lund Jeppesen som elev i HK. Det var i 1984, og siden har hun brugt stort set alle sine år i HK, hvor hun har været både sagsbehandler, teamleader og faglig konsulent inden for det kommunale og regionale område.

LÆS OGSÅ: Kampvalg om næstformandsposten i HK Kommunal

Den nyvalgte næstformand er både stolt og ydmyg over, at så mange pegede på hende. 

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for stolt. Det er en stor tillidserklæring at få så stor en opbakning, fortæller Pia Lund Jeppesen til at A4 Overenskomst. 

Hun har særligt kompetenceudvikling og arbejdsmiljø som sine mærkesager.

- Det er nødvendigt, at vi både udvikler og vedligeholder vores kompetencer. Der er desværre en del af vores medlemmer, som fortæller, at de ikke har tid til efter- og videreuddannelse. Jeg kunne godt tænke mig, at vi prøver at blive klogere på, hvad det skyldes. Der er nemlig i høj grad brug for, at HK'ere i de kommende år mestrer en bred vifte af fagligheder, fortæller HK Kommunals nye næstformand.

LÆS OGSÅ: FH vil smide russisk fagbevægelse ud af internationalt fællesskab

Og så har HK'ernes arbejdsmiljø også en høj prioritet. 

- Ingen må blive syge af at gå på arbejde. Alligevel sker det hver eneste dag, og det bliver vi nødt til at lave om på. Det skal blandt andet ske med flere understøttende tiltag, fastslår Pia Lund Jeppesen.

Sammen med formand Lene Roed,udgør hun frem til næste ordinære kongres i 2024 formandskabet for HK Kommunal.

GDPR