Fagforbund langer ud efter regeringens plan om klimaerhvervsskoler

20200108-115429-L-1920x1207we
Metal-formand Claus Jensen (tv) og formand for Industrigruppen i 3F Mads Andersen (th) advarer mod regeringens plan om at oprette klimaerhvervsskoler. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
3F og Dansk Metal forstår ikke regeringens plan om at oprette tre nye klimaerhvervsskoler.

Det lugter af mistillid til fagbevægelsen og arbejdsgiverne, når regeringen vil oprette tre nye klimaerhvervsskoler.

Sådan lyder kritikken nu fra Dansk Metal og 3F i Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Murermesters opråb går viralt: Hvorfor hylder vi ikke erhvervsskole-eleverne?

De to store fagforbunds medlemmer er blandt de største elevgrupper på erhvervsskolerne, og de frygter, at oprettelsen af nye klimavenlige skoler vil sætte et sort mærkat på resten af landets omkring 60 erhvervsskoler.

- Hvis de tre skoler skal males grønne, hvad er resten så? Sorte? Indtil videre er det eneste konkrete bud, som jeg har hørt, på, hvad de skoler skal uddanne til, at vi skal have nogle veganerkokke. Men hvis det er vigtigt med vegansk mad, skal alle kokke så ikke lære det? I Danmark uddanner vi ikke solcelletagsmontører eller sommerhusvarmepumpemontører, men tømrere og VVS'ere, siger Metal-formand Claus Jensen til Jyllands-Posten.

Han undrer sig over ikke at være blevet taget med på råd, da det indtil nu har været arbejdsmarkedets parter, der har bestemt indholdet af undervisningen på erhvervsskolerne.

Claus Jensen bakkes op af formand for Industrigruppen i 3F Mads Andersen, der mener, at regeringen hellere burde bruge de afsatte penge på de eksisterende skoler.

Regeringen har afsat 600 millioner kroner til de nye klimaerhvervsskolerne som en del af reformudspil 'Danmark kan mere I'.

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) afviser over for Jyllands-Posten, at de grønne skoler vil stemple resten som sorte, ligesom hun afviser, at planen med de nye skoler skyldes utilfredshed med de gamle.

GDPR