Forsøger at skaffe hænder til presset ældrepleje: Kommuner tager utraditionelle metoder i brug

20210709-115528-2-1920x1280we
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix
22. dec. 2021 06.41

Det kniber med at få dækket hullerne i vagtplanerne i ældreplejen rundt om i landets kommuner.

Mange steder mangler man i forvejen ansatte, og den stigende coronasmitte i samfundet har ikke gjort det nemmere at få vagtplanen til at gå op hen over julen.

Derfor har flere kommuner nu forsøgt at tage alternative metoder i brug for at skaffe flere hænder, skriver DR.

LÆS OGSÅ: SOSU'ernes timetal viser et "kæmpe uudnyttet potentiale" - men det er svært at få fat i

I Sorø Kommune har man skrevet ud til de ledige, mens Varde Kommune på Facebook har efterlyst borgere, der vil tage en tørn i kommunens nødberedskab på social- og sundhedsområdet. 

I Faxe Kommune har direktør Marianne Hoff Andersen været en tur rundt i klasserne på det lokale gymnasium i forsøget på at hverve elever til ældreplejen. Dagens efter hendes hvervetur lå der 17 ansøgninger til hjemmeplejens leder. 14 af dem er nu blevet ansat, og Marianne Hoff Andersen betegner det over for DR som "et lille juleeventyr."

En af de elever, der har meldt sig sig til at hjælpe og samtidig tjene en ekstra skilling, er Lukas Brenholdt Jensen, der går i 3.g på Midtsjællands Gymnasium i Haslev.

- Man kunne godt fornemme, at der virkelig var brug for hjælp, og så kunne man godt tilsidesætte sine egne behov for at holde ferie til fordel for at hjælpe lidt til der, hvor man kunne give nogle ekstra hænder med, siger han til DR.