Lizette Risgaard: Stop udhuling af fradrag for fagforeningskontingent

20200910-185818-L-1920x1280we__2_
- - Hvis man gerne vil have en stærk arbejdsmarkedsmodel, er man nødt til at stoppe den her udhuling, siger FH-formand Lizette Risgaard. (Arkivfoto) Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
- Hvis politikerne vil sikre den danske model, bør de råde bod på fortidens synder og gøre det mere attraktivt at være medlem af en fagforening, siger FH-formand Lizette Risgaard.

De danske politikere skal gå endnu længere end at forhøje beløbsgrænsen for fradrag på fagforeningskontingenter for at få flere lønmodtagere til at organisere sig under de røner faner.

Sådan lyder det fra formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard i et interview med Berlingske.

LÆS OGSÅ: Formandskandidat åben for at sænke prisen for visse HK-medlemmer

Reaktionen kommer, efter debatten om statens håndsrækning til fagbevægelsen har bølget frem og tilbage den sidste måned, siden regeringen med reformudspillet 'Danmark kan mere I' foreslog at forhøje fradraget for fagforeningskontingenter fra de nuværende 6.000 kroner om året til 7.000 kroner.

Og selvom FH-formanden er glad for forslaget, ser hun gerne, at politikerne går endnu længere og også genetablerer skatteværdien.

Ifølge Berlingske var den gennemsnitlige skatteværdi af de fradrag, som fagforeningskontingentet hører under, 44,7 procent. I dag er det faldet til 25,6 procent. Det svarer ifølge FH's beregninger til en prisstigning på 12 procent efter skat for et fagforeningsmedlem, der betaler 500 kroner om måneden i kontingent.

- Hvis man gerne vil have en stærk arbejdsmarkedsmodel, er man nødt til at stoppe den her udhuling. Hvis politikerne vil sikre den danske model, bør de råde bod på fortidens synder og gøre det mere attraktivt at være medlem af en fagforening, siger Lizette Risgaard til Berlingske.

GDPR