Chefen for Berlingske Media får kritik fra egne medarbejdere

20180925-114731-6-5315x3543ma
Anders Krab-Johansens medietavshed omkring en omstridt rapport møder kritik fra medarbejdere ved Berlingske. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
En hemmelig rapport om medarbejdere på Berlingske Medias ageren på sociale medier har skabt problemer for koncernchefen Anders Krab-Johansen. Medarbejderne ved Berlingske Media kritiserer koncernchefens medietavshed om sagen.

Flere ting blev fejlhåndteret i sagen om den omstridte rapport vedrørende medarbejderne i Berlingske Medias ageren på sociale medier, lyder det fra Anders Krab-Johansen, koncernchef i Berlingske Media, som selv bestilte rapporten.

Erkendelsen kommer Anders Krab-Johansen med til Fagbladet Journalisten, der har formået at få koncernchefen i tale, hvilket en række medier forgæves har forsøgt på.

Netop radiotavsheden har fået Berlingskes medarbejderforening til at sende et kritisk brev til Anders Krab-Johansen, hvori de opfordrede ham til at stille op til interview. 

Hemmelig rapport

Sagen rullede, da webmediet Frihedsbrevet kunne berette, at Anders Krab-Johansen i kølvandet på tidligere chefredaktør for BT Michael Dyrbys omdiskuterede fratrædelse havde bestilt en rapport fra konsulentfirmaet Ulobby, som havde til formål at kortlægge de ansatte ved Berlingske Medias dækning og udtalelser på de sociale medier.

Samtlige chefredaktører for medierne under Berlingske Media var uvidende om rapporten.

Anders Krab-Johansen ønskede ikke at stille op til interview med Frihedsbrevet efter deres afsløring, men redegjorde i stedet skriftligt overfor mediet for rapportens baggrund.

“Formålet var at blive klogere, og der er meget, jeg kan lære. Vi har ikke haft indflydelse på konsulenthusets konklusioner,” skrev han til Frihedsbrevet.

Kritik af tavshed

Anders Krab-Johanses medietavshed omkring rapporten er faldet medarbejdere ved Berlingske Media for brystet.

”Efter fremlæggelsen af Ulobby-rapporten om kortlægning af medarbejderes aktivitet på sociale medier, er det medarbejderne på Berlingskes opfattelse, at der stadig er ubesvarede spørgsmål. Spørgsmål, som ikke bliver besvaret, da du hidtil har afvist at stille op til interview om sagen – også i Berlingske Medias egne udgivelser,” har Berlingskes medarbejderforening, ifølge Fagbladet Journalisten, skrevet i et brev til Anders Krab Johansen. 

Anders Krab-Johansen betegner dog medarbejderforeningens kritik af hans tavshed som forfejlet.

“Der er mange spørgsmål, som går helt ind i enkeltheder, som jeg ikke kan svare på pga. GDPR. Selve sagen er fin at få talt om, men enkeltnavne kan jeg ikke drøfte i offentligheden,” siger koncernchefen til Fagbladet Journalisten.

GDPR