Pape: "Jeg er som homoseksuel ikke velkommen i Qatar"

20221013-114139-L-1920x1280we
Venskabelige ord mellem Qatars emir og Ruslands præsident, Vladimir Putin, falder ikke i god jord hos kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på grund af krigen i Ukraine. Foto: Sputnik/Reuters/Ritzau Scanpix
VM i Qatar er grund til stor uenighed blandt politikerne. Skal de deltage eller ej? Det har de ikke afgjort endnu.

VM i Qatar er blevet diskuteret blandt politikerne herhjemme, siden det blev annonceret tilbage i 2010. Det er altså mere end ti år siden, at beslutningen blev taget om, hvor VM i fodbold skulle afholdes i 2022.

På trods af det har regeringen endnu ikke besluttet, om den skal deltage eller ej. Men én politiker er dog klar i spyttet. Det er Søren Pape Poulsen (K).

Han deltog, ligesom alle de andre partiledere, i Sara og Monopolet i weekenden. Og her blev spørgsmålet om, hvorvidt VM i år skulle boykottes stillet. Søren Pape Poulsens svar kom prompte:

"Jeg er som homoseksuel ikke velkommen i Qatar. Så for mig er det ikke et valg," sagde han i radioudsendelsen, skriver B.T.

Jakob Ellemann Jensen (V) mente i programmet ikke, at VM decideret skal boykottes af seerne, men at politikerne skal holde sig væk fra VM i år.

Video sætter Qatars emir i dårligt lys

Den seneste tid har en video af Qatars emir floreret på nettet. På videoen ser man ham sidde over for Ruslands præsident, Vladimir Putin. De to herrer roser hinanden og bekræfter deres venskab, og det falder ikke i god jord hos den danske kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S), på grund af krigen i Ukraine.

Hun siger til DR, at det ikke just giver hende mere lyst til at tage til VM  i Qatar.

"Jeg afviser ikke at skulle til Qatar og se fodbold, men det kræver, at jeg kan komme til at bruge min stemme til noget, mens jeg er der. Mulighederne for det, er vi stadig ved at afdække," siger Ane Halsboe-Jørgensen til DR.

GDPR