V:
Kulturminister bør lave en markant happening til VM i Qatar

20220209-112920-L-3778x2556ma
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har sagt, at hun lover at arbejde for, at store sportsbegivenheder i fremtiden bliver afviklet i lande, som overholder menneskerettighederne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
23. aug. 2022 13.58
Hvis kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) tager til VM i herrefodbold i Qatar, må hun gøre noget opsigtsvækkende for at vise sin modstand mod landets krænkelse af menneskerettighederne, mener Venstre, som opfordrer ministeren til at iføre sig en regnbuefarvet spadseredragt.

Venstre opfordrer kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at lave en opsigtsvækkende happening ved VM-slutrunden mod de forhold, som migrantarbejdere, kvinder og homoseksuelle lever under i Qatar.  

DR skriver, at Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, mener, at det vil være mere effektfuldt at møde op til VM og gøre noget opsigtsvækkende frem for at boykotte slutrunden, som regeringen længe er blevet opfordret til. 

"Det, der ville vække mest opmærksomhed, var, hvis vi havde en kulturminister, der for eksempel var iklædt en regnbuefarvet spadseredragt og dermed viste sin foragt for den behandling, Qatar yder homoseksuelle," siger Jan E. Jørgensen til DR. 

Tusindvis af migranarbejdere fra hovedsageligt Indien, Nepal og Bangladesh er, siden Qatar blev tildelt værtskabet i 2010, rejst til Qatar for at arbejde med byggeriet af blandt andet stadioner, en ny lufthavn og nye veje. Det britiske medie The Guardian skrev sidste år, at omkring 6.500 migrantarbejdere siden 2010 har mistet livet som følge af ekstremt dårlige arbejds- og levevilkår.  

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord