Kommune bruger kunstig intelligens til at hjælpe jobsøgende

20200318-152513-L-1920x1275we
Formålet med projektet med kunstig intelligens er at skabe bedre sammenhæng og flow i beskæftigelsesforløbet til gavn for den enkelte borger, der søger job. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Randers Kommune forsøger sig nu med brugen af kunstig intelligens på beskæftigelsesområdet.

I Randers Kommune tager man nu alternative metoder i brug i beskæftigelsesindsatsen. 

I et nyt projekt vil kommunen forsøge sig med brugen af kunstig intelligens på beskæftigelsesområdet.

Konkret skal den kunstige intelligens blandt andet forsøge at kortlægge, hvilke forløb de jobsøgende vil nyde godt af, og hvilke der ikke vil fungere.

LÆS OGSÅ: Jacob Bundsgaard: Sæt beskæftigelsesområdet fri før ældreområdet

- Med en mere faktabaseret viden indenfor beskæftigelsesområdet, kan jobcenteret bedre rådgive borgeren. For eksempel kan kunstig intelligens helt konkret indhente og kortlægge data på tværs af de forløb, borgeren deltager i, og dermed forudsige, hvad der vil være den gode borger-rejse for at komme i job, siger Helene Bækmark, der er social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune, i en pressemeddelelse.

- Det handler om at skabe en meningsfuld og målrettet vej ind på arbejdsmarkedet for borgeren, og det kan en kortlægning være med til at være vejviser for, pointerer social- og arbejdsmarkedsdirektøren. 

Skal skabe bedre sammenhæng for borgeren

Projektet er fortsat i opstartsfasen, men tanken er, at den kunstige intelligens også skal hjælpe jobcenteret med at forudse nogle af de uforudsigeligheder, der nogle gange kan opstå under beskæftigelsesindsatsen - for eksempel fremmødestabilitet.

Formålet med projektet er at skabe bedre sammenhæng og flow i beskæftigelsesforløbet til gavn for den enkelte borger, der søger job.

- Teknologien kan ikke løse alting, men den kan helt klart være med til at gøre nogle processer lettere. Det skal vi selvfølgelig åbne os for og omfavne, siger Helene Bækmark.

Projektet, der også kaldes også for "AI databaseret Process Mining" er en del af i alt 12 nye såkaldte signaturprojekter fra Digitaliseringsstyrelsen om kunstig intelligens i kommuner og regioner.

Det er Syddjurs Kommune, der er projektejer på projektet. Randers Kommune er medansøgere og har deltaget i en række workshops op til ansøgningsfristen. Foruden Randers Kommune deltager også Vejle, Kolding og Sønderborg Kommune.