LA-leder vil ændre velfærdssamfundet markant: 'Der skal noget helt nyt til'

20210602-114533-L-1920x1280we
- Helt grundlæggende skal det nok ikke være statens opgave at levere velfærden, men at sikre borgernes ret til at kunne vælge frit mellem flere forskellige udbydere, siger Alex Vanopslagh (LA) til Berlingske. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Danskerne skal have en pose penge til velfærd, de selv kan vælge, hvor de vil benytte, mener LA-leder Alex Vanopslagh.

- Der skal noget helt nyt til for at løse de næste mange års enorme udfordringer på velfærdsområdet.

Sådan lyder det fra Alex Vanopslagh, partiformand i Liberal Alliance, i et interview med Berlingske.

LÆS OGSÅ: Radikal profil: 'Vores pensionssystem skal indrettes helt anderledes'

Her fortæller han, hvordan han drømmer om et velfærdssamfund, hvor det ikke er den offentlige sektor, der er den primære leverandør af velfærd. I stedet skal danskerne have 'en offentlig betalt voucher', som de kan bruge hos private udbydere af velfærd, hvis det offentlige ikke lever op til forventningerne.

- Helt grundlæggende skal det nok ikke være statens opgave at levere velfærden, men at sikre borgernes ret til at kunne vælge frit mellem flere forskellige udbydere, siger partiformanden til Berlingske.

Velfærden skal stadig være skattebetalt, siger Alex Vanopslagh til avisen. Men med en voucherordning sikrer man valgfrihed og konkurrence, lyder det fra LA-lederen. En slags markedsprincip på velfærdsområdet, der betyder, at de institutioner, der ikke behandler borgerne ordentligt, kan gå konkurs. Han fremæver især ældre- og børneområdet som oplagte steder, hvor man kunne bruge en sådan ordning, der ifølge Alex Vanopslagh vil gøre det billigere at levere bedre velfærd til danskerne.

GDPR