LA-profil: "Det var forkert at sige, at jobcentrene skal skrottes"

20240125-152756-5-1920x1280we
Sólbjørg Jakobsen har tidligere arbejdet i et jobcenter, har siden 2022 været folketingsmedlem for Liberal Alliance og er nu partiets beskæftigelsesordfører og politiske ordfører. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen vil tage et opgør med et beskæftigelsessystem. Men retorikken om jobcentrene, som også Liberal Alliance har været bannerfører for, har været en fejl, erkender hun.

Retorikken over for landets jobcentre er blevet for hård.

Det siger Sólbjørg Jakobsen, der tidligere selv har arbejdet i et jobcenter og siden 2022 har været folketingsmedlem for Liberal Alliance (LA) og nu er partiets beskæftigelsesordfører og politiske ordfører, i et større interview med A4 Beskæftigelse.

LÆS HELE INTERVIEWET PÅ A4 BESKÆFTIGELSE: LA-profil: "Det var forkert at sige, at jobcentrene skal skrottes"

Ifølge Sólbjørg Jakobsen er det således en fejl, når regeringen og Christiansborgs øvrige partier - heriblandt hendes eget - har signaleret, at jobcentrene skulle lukke.

”Jeg synes, det var forkert at sende de signaler, som også vores parti har gjort. Det var forkert at sige, at jobcentrene skal skrottes. Det er at puste til ilden og fordommene i befolkningen. Det kan godt være, de skal hedde noget andet, men vi skal fortsat hjælpe dem, der er udsat, og vi skal stille krav til dem, der modtager offentlig forsørgelse. Det er alle jo enige i,” siger Sólbjørg Jakobsen til A4 Beskæftigelse.

LA-profilen holder dog fast i, at beskæftigelsesindsatsen skal slankes.

GDPR