Veterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen er blandt finalisterne til Årets arbejdsmiljørepræsentant: "Det er lidt ligesom at være nomineret til en Oscar"

image0000001__1_
Veterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen er finalist til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, der 1. november kåres af A4 Medier i Cirkusbygningen i København. Foto: Liselotte Nielsen
Veterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen har været arbejdsmiljørepræsentant i næsten 30 år - et hverv, der står hendes hjerte meget nært. 1. november kan det hele kulminere, når A4 Medier uddeler prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant. Her er Liselotte Nielsen nemlig udvalgt som en af bare fem finalister.

Veterinærsygeplejerske Liselotte Nielsen har været arbejdsmiljørepræsentant på AniCura Københavns Dyrehospital i næsten 30 år.

Og nu, når A4 Medier 1. november kårer Årets arbejdsmiljørepræsentant, kan det hele kulminere for den garvede Liselotte Nielsen. 

Blandt mere end 100 indstillede kandidater er hun nemlig udvalgt som en af bare fem finalister til prisen, der uddeles i Cirkusbygningen i København. 

"Jeg ville gerne have været en berømt trommeslager, og når nu det ikke lykkedes, er det her jo lidt derhen af. Det er lidt ligesom at være nomineret til en Oscar, så det er, som om at jeg topper nu," fortæller Liselotte Nielsen med grin.

LÆS OGSÅ: Rolf Hilligsøe Stubbe er nomineret til Årets arbejdsmiljørepræsentant: "Arbejdsmiljø er the shit"

Liselotte Nielsen understreger nemlig, at hun er enormt ydmyg og beæret alene over det at være indstillet til prisen - og endnu mere overrumplet over at være blevet udvalgt som finalist blandt så mange kandidater.

Og særligt at indstillingerne af hende er kommet fra både kolleger på ledelsesgangen og medarbejdergulvet hos AniCura Københavns Dyrehospital, har rørt Liselotte Nielsen.  

"Det har en kæmpestor betydning for mig, at det kommer fra begge sider af bordet. Og at de har gjort det uafhængigt af hinanden. Det er meget vigtigt, at direktionen og ledelsestoppen også ved og engagerer sig i, hvad der foregår på gulvet, så det gør jeg en dyd ud at fortælle dem om," forklarer Liselotte Nielsen.

Indstillet af mangeårig kollega

En af dem, der har indstillet Liselotte Nielsen til prisen som Årets arbejdsmiljørepræsentant, er hendes mangeårige kollega Malene Brendorp Meyer.

Faktisk har de to veterinærsygeplejersker fulgtes ad, siden de var ganske unge, og har således kendt hinanden i godt og vel 30 år.

Og når Malene Brendorp Meyer skal pege på, hvorfor Liselotte Nielsen er så dygtig en arbejdsmiljørepræsentant, lyder det blandt andet: 

"Liselotte arbejder utrætteligt for et bedre arbejdsmiljø på sin arbejdsplads. Hun er virkelig en arbejdsmiljørepræsentant, der tager sit ansvar for at passe på sine kolleger alvorligt. Og har Liselotte en oplevelse, hvor hun lærer noget nyt, er hun god til at dele sin viden med andre arbejdsmiljørepræsentaner i branchen. Alt i alt er hendes arbejde uundværligt," fortæller Malene Brendorp Meyer.

Ligeledes er Liselotte Nielsen blevet indstillet af Dorthe Jensen, der er klinikchef på AniCura Københavns Dyrehospital.

Hun beskirver Liselotte Nielsen som "en ildsjæl, der altid har kolleger og menneskers trivsel i centrum for alt, hvad hun gør."    

Årets arbejdsmiljørepræsentant 2023

A4 Medier hædrer igen i år stjernerne og rygraden i den danske model.

Det sker, når den store Årets TR-prisfest afholdes for tredje år i træk - denne gang i Cirkusbygningen i København 1. november.

En af aftenes hovedpriser er Årets arbejdsmiljørepræsentant, som uddeles i samarbejde med FOA.

Prisen uddeles til en arbejdsmiljørepræsentant, som har forbedret arbejdsmiljøet. Det kan være, at vedkommende har søsat initiativer mod dårligt arbejdsmiljø, eller det kan være, at din arbejdsmiljørepræsentant altid har tjek på arbejdsmiljøet, så du og dine kolleger altid har det godt.

Blandt knap hundrede indstillede kandidater til den fornemme pris som Årets arbejdsmiljørepræsentant er der blevet udvalgt fem finalister.

De fem finalister er: 

- Camilla Rasmussen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, Dansk Sygeplejeråd

- Rolf Hilligsøe Stubbe, DSB Vedligehold, Dansk Metal 

- Carl Uffe Hansen, Danmark Protein, Fødevareforbundet NNF

- Liselotte Nielsen, AniCura Københavns Dyrehospital, Serviceforbundet

- Allan Starp, Københavns Madservice, FOA

Vinderen kåres 1. november ved den store TR-prisfest i Cirkusbygningen i København, hvortil der kan købes billetter her.

Stor kærlighed til arbejdsmiljø

Det er 32 år siden, at Liselotte Nielsen blev ansat som veterinærsygeplejerske på AniCura Københavns Dyrehospital. Og derfra gik der ikke længe, inden hun også blev udpeget som arbejdsmiljørepræsentant.

Noget, som Liselotte Nielsen ikke har fortrudt et sekund siden, for kampen for et godt arbejdsmiljø har nemlig altid været en hjertebarn for hende.

"Fra dag nummer et som færdiguddannet er jeg gået meget ind i arbejdsmiljøarbejdet. Noget af det har jeg nok med hjemmefra, men der blev også lagt en kim i min tid som elev, hvor jeg oplevede nogle ting, som jeg ikke mente, kunne være rigtigt. Og faktisk også at det kunne være svært at trænge igennem som veterinærsygeplejerske," husker Liselotte Nielsen.   

For hende har det allerbedste ved de mange år på pinden som arbejdsmiljørepræsentant været muligheden for indflydelse og derigennem at kunne være med til at ændre på tingenes tilstand. Ikke bare på hendes eget dyrehospital, men i hele branchen.

Og for at det kan lade sig gøre at skabe den slags ringe i vandet, har Liselotte Nielsen i årenes løb gjort sig en række uundværlige erfaringer.

Det kræver nemlig såvel samarbejde, tålmodighed som modet til at stille sig selv i frontlinjen, når man vil flytte på noget. Særligt hvis der er tale om større ændringer, er der som arbejdsmiljørepræsentant behov for pædagogisk snilde og gentagelsens kunst.

"Det er virkelig dejligt at kunne hjælpe med at passe på folk i deres arbejdsliv - både på det fysiske og psykiske plan. Men det kan kun lade sig gøre, hvis man har en ledelse, der lytter, og det har jeg været så heldig at have gennem samtlige mine 32 år her. Og så tager forandring tid, så jeg stræber efter altid at gå forrest ved igen og igen at gøre tingene på den rigtige måde, så det kan sprede sig som ringe i vandet," påpeger Liselotte Nielsen. 

Både Malene Brendorp Meyer og Dorthe Jensen fremhæver Liselotte Nielsens evne til at gå forrest som det gode eksempel ved hendes ukuelige kamp for at få ændret på arbejdsvanerne i forbindelse med røntgenundersøgelser. 

Her har det nemlig traditionelt været sådan, at dyrlæger og veterinærsygeplejerske har holdt dyrene under røntgenfotografering. En praksis, som Liselotte Nielsen er gået i front for at få ændret ved at udbrede princippet omkring håndfri røntgen, således at personale kan forlade røngtenrummet under fotografering og derigennem minimere røngteneksponeringen.   

Ville være noget af det største

Hvem, der vinder den ærefulde titel som Årets arbejdsmiljørepræsentant, offentliggøres ved en stor prisfest i Cirkusbygningen i København 1. november.

Og selvom Liselotte Nielsen allerede nu føler et kæmpe skulderklap ved at være en af de fem finalister, lægger hun ikke skjul på, at det vil være kirsebæret på toppen af kagen, hvis hun ligefrem skulle gå hen at vinde.    

LÆS OGSÅ: Sygeplejersken Camilla Rasmussen er finalist til titlen som Årets arbejdsmiljørepræsentant: "Det er næsten for overvældende"

"Jeg ville blive ovenud lykkelig og absurd glad og stolt over at vinde. Det ville give et sug i maven og følelsen af, at jeg gjorde det. Det ville være noget af det største i mit liv - udover da jeg fik min søn, som trods alt var større," slutter Liselotte Nielsen med endnu et grin.

Juryen, der skal finde frem til en vinder, består af en række topfolk fra fagbevægelsen samt Helle Andreasen fra hjemmeplejen i Solrød Kommune, der sidste år kunne lade sig krone som Årets tillidsrepræsentant.

GDPR