Rasende Lizette Risgaard til arbejdsgivere: Der er masser af hænder at tage af

20210918-163033-L-1920x1284we
- Det kan godt gøre mig lidt rasende, at virksomhederne ikke er særlig gode til at lægge jobbene frem, siger FH-formand Lizette Risgaard. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomhederne kan selv gøre mere for at finde den nødvendige arbejdskraft, mener formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Virksomhederne har i den seneste tid skreget på arbejdskraft, men der er masser af hænder at tage af, hvis bare de selv gør en indsats.

Sådan lyder det nu i Berlingske fra formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) Lizette Risgaard. Hun mener, at man kan tale om 'en dovenskab' blandt arbejdsgiverne, når de ikke får fortalt, hvor de ledige job er.

LÆS OGSÅ: Hoteller og restauranter skriger på arbejdskraft: Men over halvdelen er ansat på deltid

- Det kan godt gøre mig lidt rasende, at virksomhederne ikke er særlig gode til at lægge jobbene frem. Det skal jo ikke være nogen gættekonkurrence, hvor mange medarbejdere virksomheder mangler. Vi hører tit historier om virksomheder, der mangler arbejdskraft, men når det kommer til stykket, så var det i virkeligheden for tre måneder siden. Vi er nødt til at finde hinanden. I det offentlige skal ledige stillinger slås op. Det skal de ikke i det private, men virksomhederne skal blive meget bedre til at fortælle om, hvor de ledige stillinger er, siger Lizette Risgaard til Berlingske.

Hun anerkender, at der er i øjeblikket er rekordmange stillingsopslag, men peger samtidig på, at der er 100.000 ledige at tage af. Og hvis man skal sikre det rette match, kræver det, at man ved, hvad virksomhederne søger, siger Lizette Risgaard, der samtidig peger på fire konkrete steder, hvor virksomhederne kan hente mere arbejdskraft. Det gælder blandt andet om at tage flere lærlinge og blive bedre til at få indvandrere i job. Samtidig skal virksomhederne blive bedre til at bruge seniorer og ansætte flere af dem, mener FH-formanden, der også peger på, at virksomhederne bør ansætte flere på fuld tid.

Hos Dansk Industri mener man derimod, at virksomhederne gør alt, hvad de kan, for at finde den nødvendige arbejdskraft.

- Jeg synes bestemt ikke, at man kan påstå, at virksomhederne ikke gør nok. Vi kan se, at virksomhederne tager virkelig mange initiativer for at skaffe flere medarbejdere. De søger på endnu flere platforme, end de plejer at gøre. Der er opslag på Facebook, LinkedIn og kontakt til a-kasserne, siger vicedirektør Steen Nielsen til Berlingske.

GDPR