Lizette Risgaard forkaster forslag fra DA: En bombe under danske faglærte

20210308-144445-1-1920x1280we__1_
FH dumper DA's forslag om at sænke den såkaldte beløbsgrænse fra 445.000 kroner til 360.000 kroner om året. (Arkivfoto) Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lizette Risgaard dumper DA's forslag om at sænke beløbsgrænsen.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Jacob Holbraad, og formand i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaaard, debatterer i Jyllands-Postens spalter.

Førstnævnte vil have Lizette Risgaard og fagbevægelsen på banen og komme med konkrete forslag til, hvordan danske virksomheder kan undgå den store mangel på arbejdskraft, som de lige nu kæmper med.

'FH er efterhånden den eneste, som ikke tager truslen alvorligt. Det er synd og skam. Hvis ikke vi gør noget nu, så får det store konsekvenser for vores arbejdsmarked, dansk økonomi og i sidste ende vores alles velfærd. Og ikke mindst konsekvenser for Lizette Risgaards egne medlemmers jobmuligheder' lyder det blandt andet fra Jacob Holbraad i debatindlægget.

LÆS OGSÅ: Horesta: Fleksible faggrænser kan hjælpe hoteller, der mangler hænder

Det har fået FH-formanden til tasterne. Hun mener nemlig allerede, at hun er kommet med konstruktive forslag ved at foreslå, at de 108.000 danske ledige skal i arbejde, før man 'åbner en ladeport for mere udenlandsk arbejdskraft'.

Hun benytter samtidig lejligheden til at dumpe DA's forslag om at sænke den såkaldte beløbsgrænse fra 445.000 kroner til 360.000 kroner om året - altså det beløb, som en borger fra et land uden for EU skal tjene, hvis vedkommende vil arbejde i Danmark. Og det er ifølge Lizette Risgaard 'over grænsen', da det vil udsætte danske glarmestre, malere og flere hundredtusinde andre lønmodtagere for et yderligere lønpres fra resten af verden. Samtidig frygter hun, at det vil have konsekvenser for de mange unge, der mangler en praktikplads.

'Men hvis arbejdsgiverne kan hente alle de faglærte, de ønsker, fra 3. lande – hvorfor skulle de så overhovedet tage ansvar og give vores unge en chance? Vi har i forvejen 8.000 unge, der mangler en lære-/elevplads, fordi arbejdsgiverne er meget langt fra at leve op til deres løfter og aftaler om 10.000 ekstra praktikpladser,' lyder det fra Lizette Risgaard i debatindlægget i Jyllands-Posten.

GDPR