Lønkompensation:
Nu kan chefen igen kræve brug af ansattes feriedage

20210126-160940-L-1920x1280we
Arbejdsmarkedets parter og regeringen nåede til enighed om en ny trepartsaftale den 14. januar. Den aftale blev vedtaget i Folketinget den 2. februar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
3. feb. 2021 12.33
Virksomheder kan igen kræve, at hjemsendte medarbejdere kvitterer med egne fridage for at få adgang til lønkompensationsordningen. Det blev vedtaget i Folketinget tirsdag.

Virksomheder kan igen kræve, at hjemsendte medarbejdere skal bruge nogle af deres feriedage for at modtage lønkompensation under de nuværende coronarestriktioner.

Arbejdsmarkedets parter og regeringen blev den 14. januar enige om at forlænge lønkompensationsordningen. Det blev tirsdag vedtaget i Folketinget, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: SF vil frede dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere til efter sommerferien

Det vil i den første lønkompensationsperiode fra den 18. januar betyde, at medarbejderen skal bruge en feriedag for de første 21 kalenderdage. Herefter ændres perioden til at gælde 28 kalenderdage. Virksomhederne kan dog maksimalt kræve, at medarbejderen bidrager med fem feriedage i alt.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord