Louise har været tillidsrepræsentant i under et år: Nu er hun nomineret til Årets TR

DSC02282
Hjemmesygeplejersken fra Aalborg Kommune, Louise Westergaard, blev indstillet til prisen som Årets TR, der kåres af A4 Medier den 25. november i DR's Koncerthus, af ikke færre end ni kolleger. Foto: Eno Krogh
Louise Westergaard er hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune, og så er hun nomineret til Årets TR, der kåres af A4 Medier den 25. november. Hun er rørt og taknemmelig over nomineringen, der betyder meget for hende.

Louise Westergaard har været sygeplejerske i fem år. Siden december har hun ligeledes fungeret som konstitueret tillidsrepræsentant. En turbulent tid, hvor er hun blevet kastet for løverne med en ti uger lang sygeplejerskekonflikt.

Netop hendes i arbejde i forbindelse med konflikten er en fællesnævner for de mange indstillinger, der er kommet fra hendes kolleger.

LÆS OGSÅ: René er nomineret til Årets Tillidsrepræsentant - mød ham her

Hele ni kolleger har nemlig indstillet Louise Westergaard til Årets TR. En af dem er Sarah Lyster Rasmussen:

- Louise er en ildsjæl, som kæmper for os kolleger til hver en tid. Under hele strejkeforløbet har hun altid været der for os, og det har kostet sved og tårer, men hun har ikke på noget tidspunkt givet op. Selvom det for hende har kostet mange kampe med ledelsen og nogle ekstremt hårde og lange dage, har hun været standhaftig hele vejen igennem. Hun er klog, omsorgsfuld og fuld af energi.

Den 31-årige sygeplejerske er udvalgt som en af fem finalister blandt 328 indstillede kandidater. Til det siger hun:

- Det betyder noget helt særligt at blive indstillet af mine kolleger. For jeg har verdens bedste kolleger, og vi er en stor familie. At være nomineret som en af de fem finalister er jeg stadig helt paf og benovet over. Det har været nogle tårevædede dage, siden jeg fik det at vide.   

Født til opgaven

Louise Westergaard havde kun været tillidsrepræsentant i et halvt år, da sygeplejerskekonflikten brød ud i juni. Hendes håndtering af en svær situation som ny og konstitueret tillidsrepræsentant har imponeret hendes kolleger. 

Kollega Jette Elban fortæller i sin indstilling af Louise:

- Hun har i den grad taget opgaven som TR på sig. Hun er en kæmpe fighter, hvilket kom til udtryk under konflikten, hvor hun virkelig trådte i karakter. Hun var det 100 procent for os andre, og tog de kampe, vi andre ikke ville tage, når det var svært.

Den nordjyske hjemmesygeplejerske er da også stolt over, hvordan der blev stået sammen i konflikten. 

- Det var intense ti uger, men der var et fantastisk sammenhold. Det var sindssygt hårdt nærmest at skulle direkte ud i konflikt, men jeg har kunnet mærke mine kollegers opbakning hele vejen, også når vi er blevet forsøgt spillet ud mod hinanden. Uden dem kunne jeg ikke have stået så stærkt.

Også Louise Westergaards chef, Lisbeth Hammer, har store roser til overs for hende og hendes arbejde som tillidsrepræsentant.

- Hun blev kastet direkte ud i turbulens med konflikt - og så endda uden TR-uddannelse - men selvom hun er autodidakt som tillidsrepræsentant, er hun som født til opgave. Det har meget at gøre med hendes væremåde. Hun har empati, tålmodighed og faglighed. Hun har modet til at gå ind i dialogerne, og hun er forberedt og skarp at forhandle med. 

Mod på mere

Trods den fornemme nominering er Louise Westergaard fortsat kun suppleant. Selv ved hun endnu ikke, om hun skal fortsætte, når hendes tid som konstitueret tillidsrepræsentant slutter til februar. En ting er dog sikkert; hun har mod på mere TR-arbejde, hvis der er behov for det. I så fald står en formel uddannelse som tillidsrepræsentant på ønskelisten. 

- Jeg brænder virkelig for det og for at gøre en forskel, så jeg har masser af kampgejst og gåpåmod til mere. 

LÆS OGSÅ: HK-formandskandidat giver sig selv fire år til at afværge krise

At vinde ville betyde alverden for Louise Westergaard, der dog med nordjysk besindighed husker sig selv på, hvad det vigtigste er:

- Det ville være stor ære, og det ville give en virkelig fed aften med mine kolleger. Men det vigtigste er at gøre en forskel og sikre og forbedre arbejdsvilkårene. Det er det, der virkelig betyder noget for mig. 

GDPR