Madsen:
Anti-vaxxerne må blive hjemme og se YouTube-videoer

20210911-125920-L-1920x1281we
Det er ikke rimeligt, hvis det store flertal af vaccinerede skal betale regningen for en smittebølge båret af de uvaccinerede, mener Kristian Madsen. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
9. nov. 2021 13.01
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Statsministeren lægger op til et velgørende moralsk opgør med det lille mindretal, der afviser at tage ansvar for fællesskabet under pandemien.

Der var på mandagens pressemøde ingen tvivl om, hvor ansvaret skal placeres for den stigende smitte i samfundet, hverken hos politikere eller sundhedsmyndigheder: Hos mindretallet af danskere, der stadig ikke er blevet vaccineret.

- Jeg kan ikke understrege nok, hvor urimeligt det er, at en lille gruppe potentielt ødelægger det for de fleste af os. Der er ikke nogen undskyldning for ikke at tage vaccinen, sagde statsministeren.

I månedsvis har alle danskere igen kunnet gå i biografen uden afstandskrav og mundbind. Vi har kunnet synge med til store udsolgte koncerter i stedet for hver for sig at tralle med på Philip Fabers klimren i pianoet. Eleverne har kunnet få en normal undervisning i stedet for at sidde isolerede fra deres kammerater bag skærmene. Mundbindene er lagt i skabet til dårligere tider.

LÆS OGSÅ: Sygeplejersker afviser appel fra Mette Frederiksen: Vi har ikke mere tålmodighed

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord