Madsen:
En fair grøn omstilling er Frederiksens bidrag til en socialdemokratisk renæssance

20211005-122553-L-1920x1306we
- Vi vil forene høje grønne ambitioner med gode arbejdspladser. Og med hensynet til dem, der har mindst. Dét er den danske strategi: En ambitiøs, grøn omstilling. Båret af en bred folkelig opbakning, sagde statsministeren i sin optimistiske åbningstale. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
6. okt. 2021 06.10
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Åbningstale viser, at det er i den grønne omstilling snarere end værdipolitikken, at partifæller over hele verden virkelig kan søge inspiration hos Danmarks socialdemokrater.

Socialdemokraterne under Mette Frederiksens ledelse så for få år siden sig selv som dem, der stod med redningskransen til Europas skibbrudne socialdemokrater. 

'Gør som os, gå til højre i udlændinge- og værdipolitikken, alliér jer med den kulturkonservative strømning i arbejderklassen, der er træt af udlændinge og øllebrødsbarmhjertighed, så kommer I tilbage i regeringskontorerne.'

Partiet lod ligefrem Henrik Sass Larsens svulstige og forvrøvlede debatbog “Exodus” oversætte til engelsk, og så for deres egne øjne hele verden valfarte til København for at lære, hvordan socialdemokrater igen kan vinde valg.

Men kun få købte de danske socialdemokraters fortælling uden for kongeriget, og det er helt andre strategier, der i øjeblikket er ved at skabe en europæisk socialdemokratisk renæssance: 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord