Madsen:
Den faglige venstrefløj risikerer at gå de gules ærinde i EU-afstemning

Madsen_
Hvis det er ikke er en opgave for fagbevægelsen, at diskutere Danmarks placering i Europa, hvorfor er det så en opgave, at diskutere klimapolitik? Eller socialpolitik, spørger Kristian Madsen.
27. apr. 2022 06.00
Selvfølgelig er Danmarks position i EU et anliggende for fagbevægelsen. Det rigtige svar for Danmarks lønmodtagere er et klart ja til at slette forsvarsforbeholdet.

FH-formand Lizette Risgaard har fået tæsk på fagbevægelsens venstrefløj, efter at hovedorganisationens forretningsudvalg besluttede at anbefale et ja til folkeafstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet i EU.

134 tillidsvalgte primært på den faglige venstrefløj, skrev en harmdirrende protest, der emmede tungt af forstenede paroler fra 1980’ernes fredsbevægelse.

“FH burde kræve mere velfærd og ikke flere våben. EU-hær og oprustning styrker ikke Danmarks sikkerhed. Tværtimod er det med til at eskalere konflikter og øge usikkerheden og spændingsniveauet… Tror vi virkelig, at vi finder en fredeligere verden for enden af den vej?”, skriver de i appellen.

Enhedslistens pulterkammer

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Få gratis adgang
Allerede abonnent?

Glemt kodeord