Madsen:
Det trækker op til et “Mette eller Kaos”-valg

KM
27. okt. 2021 06.00
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
For første gang kan man ane et scenarie, hvor Mette Frederiksen mister magten i et kluddermorvalg med 14 partier på stemmesedlen. Men det står omvendt også klart, at alternativet til Mette Frederiksen og støttepartierne er kaos.

Statsminister Mette Frederiksen (S) fik to dårlige nyheder i denne uge, der tegner konturerne af, hvordan Socialdemokratiet kan miste regeringsmagten til næste valg: Hvis ‘friske pust’ fra midten og fra venstre får for meget vind i sejlene.

For det første sendte en meningsmåling fra Voxmeter for første gang rød blok ned under 50 procent af stemmerne og peger på, at der ligger en joker ved navn Lars Løkke Rasmussen i bunken ved næste valg.

For det andet blev Frie Grønne opstillingsberettiget til næste folketingsvalg og vil således enten yderligere øge stemmespildet på venstrefløjen eller skabe et nyt kompromisløst usikkerhedsmoment i koalitionen bag Frederiksen.

Med stor politisk snilde er det lykkedes Løkke, der har været fuldtidspolitiker hele sit liv og har bjerge af dårlige sager i bagagen, at stå som dansk politiks friske pust
Kristian Madsen, chefredaktør for A4

Der er naturligvis ingen grund til panik i regeringskontorerne: Mette Frederiksen er fortsat storfavorit til at genvinde statsministerposten og kan politisk kontrollere forløbet frem mod udskrivelsen af folketingsvalget. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord