Madsen og Reimer Bo: Karsten Lauritzen har taget et stik hjem med øremærket barsel

Reimer+KM5
I et nyt afsnit af A4's politiske podcast taler Kristian Madsen og Reimer Bo om øremærket barsel, fastkørte landbrugsforhandlinger og Inger Støjbergs forsvar.

'Madsen & Reimer Bo' kan høres på Itunes eller Spotify

Der har stået barsel på toppen af dagsordenen de seneste dage, efter arbejdsmarkedets parter forleden fremlagde deres bud på en barselsmodel, der øremærker 11 ugers barsel til far.

Og det er også et af temaerne i det nyeste afsnit af 'Madsen & Reimer Bo' - A4's podcast om dansk politik.

LÆS OGSÅ: Madsen og Reimer Bo: Mette Frederiksens gavebod får den bitre pille til at glide ned hos fagbevægelsen

Her taler de to blandt andet om Venstre og Karsten Lauritzen, der har talt for den øremærkede barsel og samtidig langet ud efter de andre partier i blå blok for ikke at gøre det samme. 

- Der må man bare sige, at de meget modigt har placeret Venstre et helt andet sted end den øvrige del af blå blok, siger Kristian Madsen.

Og det er ikke gratis for et trængt parti, der også har set både V-borgmestre og vælgere reagere kraftigt. Kristian Madsen peger på den tilbagevendende kamp internt i Venstre om partiets linje som enten det mere traditionelle eller det mere moderne og midtersøgende parti.

- Der må man sige, at Karsten Lauritzen og hans generation har taget et stik hjem her, lyder det fra A4's chefredaktør.

Han og Reimer Bo kommer også omkring det, de betegner som 'de nye feminister i erhvervslivet', der har markeret sig i debatten om øremærket barsel. 

De ser også på, om klimaforhandlingerne om landbruget er kørt fast i pløjemarken, ligesom de også tager et smut forbi Rigsretten og kigger på Inger Støjbergs forsvar. Og så lægger de op til en weekend fyldt med kongresser og landsmøder - nogle lidt mere festlige end andre.

'Madsen & Reimer Bo' kan høres på Itunes eller Spotify

GDPR