Mangel på arbejdskraft er ikke en prioritet for EP-kandidater fra Socialdemokratiet og LA

DSC_0494__2_
Hverken Henrik Dahl (LA) eller Magnus Barsøe (S) har idéer til, hvordan man fra Bruxelles kan hjælpe erhvervslivet med at skaffe den arbejdskraft, der efterspørges. Foto: Pressefoto/Advice
Danske kandidater til Europa-Parlamentet har ikke det store idékatalog med i valgkampen, når det kommer til, hvordan man fra Bruxelles vil skaffe den arbejdskraft, europæiske og danske virksomheder efterspørger.

Når europæiske virksomheder tørster efter arbejdskraft, handler det ifølge den socialdemokratiske EP-kandidat, Magnus Barsøe, om noget helt andet.

“Nogle gange, når man hører den lange sang om mangel på arbejdskraft fra erhvervslivet, så mener de i virkeligheden, at de mangler billig arbejdskraft,” siger Magnus Barsøe til A4 Beskæftigelse.

Skulle Magnus Barsøe blive valgt ind i Europa-Parlamentet og blive præsenteret for politiske forslag, der skal kunne løse udfordringen, er hans prioritering imidlertid klar. 

"Retsforbeholdet gør, at det bliver lidt et karikeret slagsmål, men det er vigtigt at være ærlig i sine prioriteter, og jeg bekymrer mig først og fremmest for arbejdstagernes rettigheder og vilkår,” siger Magnus Barsøe.

Han understreger, at han selvfølgelig lytter til de store danske virksomheder og deres problemer, hvis de har nogle konkrete forslag, han skal kigge på. 

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 BESKÆFTIGELSE: Mangel på arbejdskraft er ikke en prioritet for EP-kandidater: “Det bliver lidt et karikeret slagsmål”
 

Liberal Alliances spidskandidat, Henrik Dahl, sprøjter heller ikke idéer, til at hjælpe virksomheder med at skaffe arbejdskraft, ud af ærmet.

Ifølge LA-profilen er mangel på arbejdskraft som udgangspunkt et problem, der skal løses af Danmark selv og vores egen arbejdsmarkedsmodel, siger han til A4 Beskæftigelse.

Stine Bosse, Moderaternes spidskandidat, er på linje med Henrik Dahl. 

I sidste ende må det være de enkelte medlemslande, der skal beslutte sig for, hvilken og hvor meget arbejdskraft de har brug for, mener hun. Alligevel kommer hun med et konkret forslag til, hvad EU kan gøre for at få flere arbejdstagere fra tredjeverdens lande til kontinentet.

"Vi synes, det er en god idé, at EU-landene etablerer uddannelser eksempelvis i Afrika og Indien, for vi kommer til at mangle både sygeplejersker, ingeniører og alle mulige andre," siger Stine Bosse i et skriftligt svar til A4 Beskæftigelse.

GDPR