Markant flere kontanthjælpsmodtagere kommer i arbejde

20180511-104233-L-1920x1278we
I oktober var der 95.100 fuldtidspersoner på kontanthjælp, og det er det laveste antal i 13 år. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er 13 år siden, der sidst har været så få kontanthjælpsmodtagere. Flere har fået foden inden for på arbejdsmarkedet, viser analyse.

Det brandvarme arbejdsmarked har åbnet døre for landets kontanthjælpsmodtagere.

Antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet med 25.500 på lidt over et år, og en stor del af dem har fået foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) med udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik og Beskæftigelsesministeriets Dream-register, skriver Børsen.

I oktober var der 95.100 fuldtidspersoner på kontanthjælp, og det er det laveste antal i 13 år.

- Virksomhederne er i en intens kamp om at finde ledige hænder, og det gør jo, at de er nødt til at kigge meget langt ned i arbejdsløshedskøen. Det er simpelthen med til at åbne nogle døre for kontanthjælpsmodtagerne, siger Erik Bjørsted, der er cheføkonom i AE, til Børsen.

Cheføkonomen siger til avisen, at en vis grad af arbejdskraft dermed er sundt for økonomien, da det er med til at lukke nogle grupper ind på arbejdsmarkedet.

Til det siger Tore Stramer, der er cheføkonom i Dansk Erhverv,  til Børsen, at det kun er "forsiden af den økonomiske medalje". Han mener, at det skal holdes op imod den risiko for overophedning på arbejdsmarkedet, der også er lige nu. En overophedning, der ifølge Tore Stramer kan resultere i en uhensigtsmæssig stigning i lønninger og priser, hvilket kan udløse et pludseligt økonomisk tilbageslag.