Om Lars Boje Mathiesen:
Nye Borgerlige har fået sin første kandidat til formandsposten

20230117-181140-L-1920x1280we
Lars Boje Mathiesen har været medlem af Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
18. jan. 2023 06.00
Posten er blevet ledig efter Pernille Vermund har meddelt, at hun trækker sig som formand.

Som den første politiker har Lars Boje Mathiesen meldt sit kandidatur til formandsposten i Nye Borgerlige.

Posten står snart ledig, efter partistifter Pernille Vermund har meddelt, at hun trækker sig som formand og ikke stiller op til næste folketingsvalg.

Til Politiken siger den nye kandidat, at han har den rette erfaring, og at han vil bygge videre på det fundament, som partistifterne Peter Seier og Pernille Vermund har opbygget.

"Jeg har siddet i de sidste fire år og forhandlet sammen med de andre partiledere under corona, så jeg har den erfaring, der skal til parlamentarisk. Jeg har en livserfaring, både fra det private og fra det offentlige og som selvstændigt erhvervsdrivende. Og så har jeg været medlem af partiet siden 2016 og har vist, at jeg kan levere godt valgresultat", siger Lars Boje Mathiesen til avisen.

Lars Boje Mathiesen har siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019. Ved folketingsvalget i november blev han genvalgt med 11.150 personlige stemmer.

Indtil videre er der ingen modkandidater. En ny formand for Nye Borgerlige bliver valgt på et ekstraordinært årsmøde 7. februar.