Mattias Tesfaye bliver fungerende beskæftigelsesminister

20210908-132137-L-1920x1280we
Mattias Tesfaye overtager for Peter Hummelgaard under sidstnævntes barsel. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Det bliver nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, der skal holde stolen varm, når Peter Hummelgaard går på barsel på fredag.

Peter Hummelgaard (S) har i den grad været et synligt medlem af regeringen de seneste måneder, hvor store sager som mangel på arbejdskraft, diskussionen om dagpenge, Arne-pensionen og meget andet har ligget på hans bord.

Men i de næste par måneder bliver han meget lidt synlig. Han skal nemlig på barsel med sit andet barn på fredag, og nu er der sat navn på hans afløser.

Det bliver nuværende udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der skal fungere som beskæftigelses- og ligestillingsminister fra på lørdag og frem til 10. december. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Trepartsaftale vel overstået

Meddelelsen kommer i kølvandet på offentliggørelsen af trepartsaftalen, som Hummelgaard i de seneste uger har forhandlet på plads med Kommunernes Landsforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening.

LÆS OGSÅ: Trepartsaftale er på plads

Den blev færdig onsdag formiddag, og det var det sidste store element, han skulle have på plads inden barslen.

Hummelgaard er dog ikke helt færdig med sine forpligtelser endnu. Eksempelvis er han onsdag også indkaldt til samråd om asbestproblematikken, blandt andet på baggrund af en stribe afdækninger i A4 Arbejdsmiljø.

LÆS OGSÅ: Analyse: Kuffertslæberens søn skylder svar til Rikki, Dan og unge lærlinge

Stadig store opgaver

Det betyder imidlertid ikke, at Tesfaye får lov at sidde på hænderne i sin nye stilling. Forhandlingerne om reformudspillet 'Danmark kan mere 1' venter i efteråret, og det kan blive en indviklet opgave at sikre flertal til de mange initiativer, regeringen foreslog i september.

Dernæst skal der nedsættes en lønkomité, der har til opgave at se på forholdet mellem offentligt ansattes lønninger og effekterne af tjenestemandsreformen. Komiteen er et nøgleelement i det statsindgreb, der afsluttede sygeplejerskernes konflikt, og der er stor bevågenhed på komiteen, som mange frygter kan blive en syltekrukke for ligelønsdiskussionen.

Også forhandlingerne om en ny barselsmodel venter i den nærmeste fremtid.

Peter Hummelgaard er på barsel i godt to måneder og vender efter planen tilbage til ministeriet 10. december.

GDPR