Mediebranchen opdaterer presseetiske regler for dækning af selvmord og gidseltagning

20231030-145006-L-1920x1280we
Opdateringen af de presseetiske regler indeholder punkter, der vedrører særlige forhold i mediernes dækning af gidseltagning og af live-dækning.  Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Med en opdatering af reglerne for god presseskik skal der være en øget opmærksomhed på omtale af selvmord, gidseltagning og på live-dækning.

Medierne skal have skærpet opmærksomhed i dækningen af sager om gidseltagning og selvmord. 

Det er Dansk Journalistforbund, Danske Medier, DR og TV 2 kommet frem til i et opdateringsarbejde af de presseetiske regler, skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Opdateringen rummer ændringer om brugen af kunstig intelligens, mediernes formidling af selvmord og selvmordsforsøg samt punkter, der vedrører særlige forhold i mediernes dækning af gidseltagning og af live-dækning. 

Justeringerne er ifølge Danske Mediers administrerende direktør, Marianne Bugge Zederkof, et udtryk for, at medierne tager ansvar for deres indhold. 

“De opdaterede retningslinjer er vidnesbyrd om en professionel mediebranche, der tager ansvar for sit indhold i en tid, hvor sociale medier flyder over med misinformation og krænkelser af folks privatliv,” siger hun i pressemeddelelsen. 

GDPR