Mette F. varsler hårdere kurs over for arbejdsløse

20210901-152946-L-1920x1205we
- Hvis ikke du står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal du ikke længere modtage en ydelse – fra dag et, sagde Mette Frederiksen fra talerstolen ved Dansk Erhvervs årsdag. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
2. sep. 2021 07.50
Fremover skal det koste i ydelsen, hvis arbejdsløse siger nej til et job, mener statsminister Mette Frederiksen (S).

Mette Frederiksen (S) varsler nu en hårdere kurs over for de arbejdsløse, der siger nej tak til de job, de bliver tilbudt.

Det skriver Børsen.

Meldingen fra statsminsteren kom på Dansk Erhvervs årsdag onsdag og falder i forlængelse af en artikel i Berlingske, hvor rengøringsfirmaet De 5 Stjerner kunne berette om store kvaler med at finde ansatte til 450 ledige job. Med en liste fra jobcentret i hånden begyndte de at ringe rundt til jobparate ledige i kommunen, men det blev kun til to ansættelser, da mange takkede nej til at svinge kost og spand for firmaet.

LÆS OGSÅ: Virksomhed søgte 450 nye medarbejdere via jobcentret: Fik en liste og to ansatte

Og det går ikke, mener statsministeren.

- Hvis ikke du står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal du ikke længere modtage en ydelse – fra dag et, lød det ifølge Børsen fra Mette Frederiksen, der også slog fast, at det strider mod princippet om 'ret og pligt'. Hun er derfor klar til at se på en ændring af systemet.

Også Jakob Ellemann-Jensen var til stede ved Dansk Erhvervs årsdag. Ifølge Børsen bakkede han op om den hårdere linje mod de arbejdsløse, og han slog fast, at han vil holde Mette Frederiksen op på udmeldingen om at tage ydelser fra de arbejdsløse, der takker nej til et job.