Mette F's første ord til sygeplejerskerne: - Jeg forstår, det lyder hult

20210826-140101-L-1920x1280we
Statsministeren ville ikke sige noget om strejken, mens den stod på. Nu er den slut, og derfor syntes hun, det var passende at sende en hilsen til landets sygeplejersker. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
For første gang efter sygeplejerskernes strejke sendte statsministeren en hilsen til dem. Grete Christensen tog godt imod.

Statsminister Mette Frederiksen (S) satte tirsdag morgen for første gang ord på sygeplejerskestrejken, da hun var til Lønmodtagernes Topmøde i Tivoli Congress Center. 

LÆS OGSÅ: Minister rystet efter afsløring af asbest-skandale: - Fuldstændig grotesk

- Jeg vil sende en direkte hilsen til sygeplejerskerne: Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede, startede hun, og forklarede videre, hvordan sygeplejerskerne har været med til at sætte en vigtig debat på dagsordenen. 

Det var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), der onsdag aften fik ansvaret for at levere budskabet om regeringensindgrebet i konflikten. Indgrebet kom som bekendt uden andre lønstigninger end de varslede fem procent over tre år, og med løftet om en lønkomité.

- Jeg forstår, det lyder hult

Statsministeren lagde i sin hilsen vægt på værdien af den komité. 

- Jeg er overbevist om, det er klogt, at vi søger alle lønforhold i den offentlige sektor, som i øvrigt blev foreslået af jer. Vi vil sikre, at parterne får en fælles forståelse og et ordentligt grundlag for at forhandle løn fremover. Det ved jeg lyder hult for nogle sygeplejersker - en lønstrukturkomité. Det var ikke ligefrem det, I strejkede for i næsten ti uger.

- Jeg forstår, det lyder hult, når I er nogle af de vigtigste, men det er med streg under nogle, sagde ministeren og henviste til, at det er hele området, der skal undersøges.

Grete C: Meget velplaceret

Dansk Sygeplejeråds (DSR) formand Grete Christensen var overrasket over, at der kom ord fra statsministeren. 

LÆS OGSÅ: Fagbevægelsen klar med 110 forslag, der skal styrke beskæftigelsen

-  Det synes jeg var rigtig godt. Det er dejligt at høre, at hun har meget stærke og varme ord i forhold til betydningen af sygeplejersker derude. Det har man godt kunnet være i tvivl om de seneste ti uger. Så det var rigtig godt og meget velplaceret at sige det på en dag, hvor fagbevægelsen er vært. Jeg havde egentlig ikke regnet med det, sagde hun til A4 Overenskomst

GDPR