Claus Meyers selskab tilbød forfatter gratis frokost i stedet for løn:
'Dårlig stil'

20200603-204626-3-1920x1280we
Claus Meyers eventselskab Meyers Venue tilbød en frokost for en oplæsning til den skønlitterære forfatter Anna Elisabeth Jessen. (Arkivfoto) Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
18. jun. 2021 11.32
En forfatter fik tilbudt en frokost på restaurant Fasangården i honorar for at deltage i et oplæsningsarrangement, som er arrangeret af kendiskokken Claus Meyers eventselskab Meyers Venue.

En frokost på Claus Meyers restaurant Fasangården for en oplæsning.

Sådan lød tilbuddet fra Claus Meyers eventselskab Meyers Venue til den skønlitterære forfatter Anna Elisabeth Jessen, da hun for nyligt blev spurgt, om hun ville deltage i arrangementrækken ‘Forfatter i det grønne’. Det skriver Information.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde til sygeplejersker: 'Jeg bakker jer op'

Anna Elisabeth Jessen blev paf over tilbuddet om at blive aflønnet med en frokost for en oplæsning på 45-60 minutter og afviste at deltage.

- Ligesom de kommunikationsansvarlige i Meyers nok får løn for at kontakte os, og at kokkene og tjenerne på Fasangården nok ikke kun lever af en frokost på Fasangården, bør det samme selvfølgelig gøre sig gældende for de forfattere, man gerne vil have skal være med til arrangementerne, siger hun til Information.

Hos Dansk Forfatterforening er man heller ikke imponeret over tilbuddet. 

- Det er dårlig stil. Og det er udtryk for manglende respekt for, at forfattere er professionelle mennesker, der lever af at skrive og har brug for en efter omstændighederne rimelig betaling for optrædener i tilknytning til deres bøger, siger formand Morten Visby til Kulturmonitor.

Meyers Venues begrunder blandt andet den manglende betaling med henvisning til situationen efter mange måneders coronanedlukning.

- Situationen er for mig at se, at den her type gratisarrangementer kun kan lade sig gøre, hvis begge parter er klar på, at man gør det for at glæde andre oven på en svær tid for alle – ikke for at tjene penge. Havde vi for eksempel valgt at holde et eksklusivt arrangement på selve Fasangården med krav om billetkøb fremfor et gratis arrangement i en offentlig park, som det er tilfældet, så havde vores tilgang til at honorere forfatterne selvfølgelig også været en anden, siger forretningschef fra Meyers Venues Marie Egede til Information.

LÆS OGSÅ: Kendte kæmper for højere løn til jordemødre: 'De er jo direkte uundværlige'