Minister er tavs om storstilet frihedsforsøg få uger før deadline

20230223-221919-L-1920x1280we
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) vil ikke udtale sig om frihedsforsøget, der begynder om mindre en tre uger. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) afviser at melde ud, hvorvidt et aftalt frikommuneforsøg på beskæftigelsesområdet bliver til noget. Fire kommuner holdes derfor hen i det uvisse, selvom forsøget efter planen skal starte op om under tre uger.

Der er under tre uger til, at fire kommunerne efter planen skal sættes fri af statslige regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet, som var en del af den forhenværende Socialdemokratiske regerings storstilede frihedsforsøg.

Alligevel har ingen af kommunerne hørt, om forsøgsordningen overhovedet bliver til noget endnu, skriver A4 Beskæftigelse.

I én af kommunerne - Aabenraa Kommune - er man så utålmodig efter en udmelding fra beskæftigelsesministeren, at kommunen i slutningen af maj tog sagen i egen hånd og sendte et udkast til en velfærdsaftale til ministeren, som konkretiserer, hvilke regler kommunen vil sættes fri fra. 

Men heller ikke det, har den sønderjyske kommune fået nogen tilbagemelding på.

”Vi fik at vide, at vi ville høre nærmere, men det er ikke sket,” konstaterer Dorrit Knudsen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune, over for A4 Beskæftigelse.

A4 Beskæftigelse har i 14 dage forsøgt at få et svar fra Beskæftigelsesministeriet, men det er endnu ikke lykkes. Mandag i denne uge lød meldingen fra ministeriet, at ministeren ”på nuværende tidspunkt” ikke vil kommentere det.

Aabenraa, Silkeborg, Hillerød og Greve er de fire kommuner, som blev udvalgt til at være frikommuner på beskæftigelsesområdet. Det skete efter en ansøgningsproces, hvor kommunerne nærmest stod i kø for at være blandt de udvalgte.

GDPR