Efter afsløringer af giftigt arbejdsmiljø: Minister nægter at pille ved folkekirkens struktur

20220911-133744-L-1920x1280we
Menighedsrådene skal fortsat have ansættelsesmyndighed, slår kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) fast. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
13. sep. 2022 06.00
Den Offentlige Gruppe i 3F anbefaler at flytte ledelsesansvaret væk fra menighedsrådene, men det mener kirkeministeren ikke er løsningen.

Det står skidt til med arbejdsmiljøet i den danske folkekirke.

Det viser i hvert fald en undersøgelse blandt 3.000 ansatte, som DR står bag. Her svarer hver tredje ansatte, at de har oplevet chikane eller mobning inden for de seneste fem år.

Alligevel vil kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) ikke pille ved strukturen i folkekirken.

Det skriver Fagbladet 3F.

"Jeg tror ikke på, at man ændrer på arbejdsmiljøet ved at ændre på strukturen," siger kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen til fagbladet og foreslår i stedet "dialoger og fælles handlingsplaner".

LÆS OGSÅ: Folkekirken må frasortere kvindelige præster: Nu vil biskopper have reglerne ændret

Det er ellers netop strukturen, som flere eksperter har peget på som kilden til problemet.

Det er nemlig menighedsrådene, der er arbejdsgivere og har ansættelsesmyndigheden, men der stilles ingen krav til medlemmernes ledelseskompetencer.

Omtrent 1.800 ansatte i folkekirken er medlemmer af 3F, hvilket gør dem til den største gruppe af ansatte, og Den Offentlige Gruppe i 3F anbefaler netop, at man flytter ledelsesansvaret væk fra menighedsrådene.