Morten Skov Christiansen stiller op til posten som formand for FH

20230803-230639-L-1920x1280we
Morten Skov Christiansen kommenterede en advokatundersøgelse om Lizette Risgaard på et pressemøde på Højstrupgård i Helsingør 3. august. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den fungerende næstformand har officielt meldt sig som kandidat til den øverste stilling i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Morten Skov Christiansen meddeler, at han stiller op til posten som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Det skriver Finans.dk søndag aften.

Morten Skov Christiansen har fungeret som formand for FH, siden Lizette Risgaard gik af som formand i april.

LÆS OGSÅ: Portræt: Én historie klæber til den fungerende FH-formand

"Jeg har tænkt meget over, om jeg er den rette til at tegne et stærkt FH fremover. Nu har jeg haft en periode som fungerende formand, hvor jeg har vist, at jeg var i stand til at skære igennem og sikre, at vi stod sammen, selv om det var svært. Og så stiller jeg op på, at FH skal stemple tydeligere ind i debatten om ulighed, velfærd, klima, det gode arbejdsliv og kunstig intelligens, siger Morten Skov Christiansen til Finans.dk.

FH skal vælge ny formand, efter at flere anonyme anklager i Berlingske og Ekstra Bladet fremsatte anklager om upassende berøringer af den siden afgåede FH-formand Lizette Risgaard. Det medførte, at hun trak sig som formand 30. april.

Herefter overtog Morten Skov Christiansen, som ind til da havde været næstformand, alt i mens FH afventede en advokatrapport, som hovedorganisationen havde bestilt hos advokatfirmaet Kromann Reumert. 

Betragter Risgaard-sagen som lukket

I starten af august fremlagde FH et resume af rapporten og konkluderede, at FH's ledelse havde handlet korrekt på den viden, man havde haft.

"Vi har handlet på den viden, vi har haft, og det kendskab til de konkrete episoder, vi har haft," lød det fra Morten Skov Christiansen på et pressemøde, hvor han fremlagde undersøgelsen sammen med formand for whistleblower-udvalget i FH's forretningsudvalg Elisa Rimpler.

Dermed betragtede FH hele sagen for lukket - både politisk og juridisk, sagde Morten Skov Christiansen til A4 Medier til pressemødet

Et par dage forinden havde Lizette Risgaard givet et større interview - også i Finans.dk. Her brød den forhenværende formand flere måneders tavshed og afviste anklagerne om upassende adfærd

FH skal afholde ekstraordinær kongres 7. september. Den ekstraordinære kongres er indkaldt, netop for at man kan vælge en ny formand.

 

GDPR