Ni stillinger bliver nedlagt på Kristeligt Dagblad i sparerunde

20180314-181612-2-1920x1325we__1_
Kristeligt Dagblad skal spare fem millioner kroner. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristeligt Dagblad undgår dog fyringer i sparerunden.

Ligesom så mange andre medier er Kristeligt Dagblad nødt til at spare penge. Det betyder, at avisen nedlægger i alt ni stillinger, skriver Fagbladet Journalisten.

Men i modsætning til de fleste andre medier, som for tiden har sparerunder, har Kristeligt Dagblad undgået fyringer. Tre redaktionelle medarbejdere har nemlig taget imod frivillige fratrædelser, mens to redaktionelle stillinger ikke bliver genbesat.

I resten af huset er der tale om lignende nedlæggelser af stillinger, fortæller Britta Søndergaard, som er tillidsrepræsentant på avisen. 

”Det er usædvanligt for os, for vi har ikke haft sparerunder i mange år. Og det har sat sit præg på stemningen i huset. Vi kommer desværre til at sige farvel til dygtige og engagerede kolleger, der fratræder. Vi bliver færre, og det kan mærkes, for vi løber i forvejen stærkt,” siger hun til Journalisten.

Kristeligt Dagblad har i alt skullet finde fem millioner kroner i besparelser, på trods af at mediet har oplevet stigende oplagstal de seneste år. Men de stigende priser på papir og distribution og en negativ udvikling i antallet af abonnenter har sat sit præg på avisens økonomi, oplyste administrerende direktør Hans-Christian Kock for nyligt til Journalisten.