Gitte Redder:
Nu gider velhavende danskere ikke længere de filippinske au pairer

Gitte_Redder_bred__1_
7. jan. 2022 06.05
Dette er en klumme. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Det er åbenbart blevet både alt for dyrt og besværligt for rige familier at få passet børn og vasket tøj af unge kvinder fra Asien og Afrika. Sidste år kom der kun 610 au pairer til Danmark.

DER ER ALT FOR MANGE grimme historier om billig udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Om social dumping, arbejdslejre og uskøn udnyttelse af østeuropæiske chauffører, ukrainske landarbejdere og italienske bygningsarbejdere. Skampletter på et af verdens bedste arbejdsmarkeder, hvor vi besynger gode løn- og arbejdsvilkår.

Og så er der historien om den danske au pair-ordning. Også en provokation at være vidne til i ordningens storhedstid for en halv snes år siden. Dengang tusindvis af filippinske, kenyanske og ukrainske unge kvinder kom til Danmark og måtte nøjes med små lommepenge for børnepasning, rengøring, madlavning og husarbejde i danske velhaverfamilier.

LÆS OGSÅ: Antallet af au pairer når ny bundrekord: Nyt gebyr får skylden

Ordningen gik længe under radaren på både Christiansborg og i fagbevægelsen, fordi det var såkaldt kulturel udveksling. Det er sproglig hvidvaskning at kalde au pair kulturel udveksling. Og hvidvaskning bryder ingen sig om, vel?

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

logo
Læs med gratis i 4 uger. Intet kreditort - ingen binding. Ja tak
Allerede abonnent?

Glemt kodeord