Ny aftale skal sikre mere arbejdskraft til hoteller

20130423-105729-5-1920x1281we
De ufaglærte ansatte på hotellerne får mere fleksible faggrænser. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Fem hoteller i København indgår ny aftale med 3F. Hotellerne får mulighed for at bruge ufaglært personale mere fleksibelt, mens personalet til gengæld skal tilbydes opkvalificering.

Nu får de københavnske hoteller bedre mulighed for at få mere arbejdskraft.

3F har tegnet overenskomst med Comfort Vesterbro, Skt. Petri og VILLA Hotel Copenhagen, ligesom fagforeningen har lavet nye lokalaftaler med Clarion og Comfort Copenhagen. Alle er en del af kæden Nordic Choice Hotel.

LÆS OGSÅ: Hoteller og restauranter skriger på arbejdskraft: Men over halvdelen er ansat på deltid

Aftalerne betyder, at de ufaglærte ansatte på hotellerne får mere fleksible faggrænser, så der skabes flere reelle jobs på flere timer om ugen. 

- Arbejdsgiver ville gerne have større fleksibilitet for at få dagligdagen til at fungere, således at en stuepige eksempelvis både kan gøre rent og hjælpe til med service og andre praktiske opgaver efterfølgende. Vi ville til gengæld gerne have flere fuldtidsstillinger og bedre muligheder for opkvalificering. Så det er en aftale, som alle er tilfredse med, siger John Ekebjærg-Jakobsen, der er formand for 3F-København.

Svært ved at tilbyde fuld tid

De nye aftaler imødegår et af de problemer, hotellerne har haft med at skaffe tilstrækkelig arbejdskraft. For selvom fire ud af fem hoteller i august manglede arbejdskraft, var 52 procent af de ansatte stadig kun ansat på deltid.

Arbejdsgiver ville gerne have større fleksibilitet for at få dagligdagen til at fungere, således at en stuepige eksempelvis både kan gøre rent og hjælpe til med service og andre praktiske opgaver efterfølgende.
John Ekebjærg-Jakobsen. formand 3F København 

Det skyldes til dels, at hotellerne har svært ved at tilbyde fuldstidsstillinger, når der eksempelvis kun kan gøres værelser rene mellem klokken 10 og 14, hvis de samtidig skal overholde gældende faggrænser.

Det løsner aftalerne med 3F op for, så det i højere grad bliver muligt at benytte den samme person til forskellige opgaver på hotellerne.

Fra ufaglært til faglært

Samtidig får de to hoteller, der ligger ved Københavns Lufthavn, mulighed for at pulje nogle opgaver. Det er de to hoteller, der allerede havde overenskomst med 3F.

- Det er en fordel, når der eksempelvis er en stor konference på det ene hotel, så kan personalet fra det andet hotel hjælpe til, siger John Ekebjærg-Jakobsen fra 3F, som også fortæller, at de ansatte skal tilbydes uddannelse, så de kan gå fra at være ufaglært til faglært. 

De har været meget frustrerede over, at når der har været fart på, så hyrer hotellerne personale ind, og når så der ikke er travlt, så forsvinder personalet igen, fordi de ikke kan leve af deltid
John Ekebjærg-Jakobsen. formand 3F København 

- Det skal eksempelvis være muligt for en rengøringsassistent at gå i lære som receptionist. Det er også en stor fordel for hotellerne, der derved får lettere ved at fastholde personalet. Personalet skal kunne se et perspektiv i, at de både kan få uddannelse og mulighed for fuldtidsansættelse.

Formanden fortæller, at de har været i tæt dialog med tillidsrepræsentanterne på hotellerne i forbindelse med de nye aftaler. 

- De har været meget frustrerede over, at når der har været fart på, så hyrer hotellerne personale ind, og når så der ikke er travlt, så forsvinder personalet igen, fordi de ikke kan leve af deltid. 

LÆS OGSÅ: 300.000 arbejder på nul-timers-kontrakter i Danmark, mener tænketank: Eksperter er kritiske

Aftalen kalder formanden for en prøveaftale, der udløber om to år. 

- Vi er dog overbeviste om, at det er den rigtige løsning. 

Det er Jesper Olesen, der er direktør for Clarion & Comfort Hotel Copenhagen Airport, enig i:  

- Vi er meget positive omkring den nye aftale, og den fleksibilitet den giver. Den nye aftale betyder blandt andet, at ansatte eksempelvis kan hjælpe i houskeeping en dag og være med til at stille op til en konference den næste. Det passer rigtig godt til mennesker, som holder af en varieret hverdag, og det passer rigtig godt til vores branche, hvor to dage aldrig er ens, siger Jesper Olesen, direktør. 

GDPR