Ny hjemmeside skal hjælpe ukrainske flygtninge i job

20220303-164625-L-1920x1277ma
Partnerskab om ukrainere i job har lanceret en hjemmeside, der skal være med til at hjælpe ukrainske flygtninge ud på det danske arbejdsmarked. (Arkivfoto) Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Hjemmeside til fordrevne ukrainere får links til jobbanker og introduktion til løn- og arbejdsvilkår.

Det bliver lettere for ukrainske flygtninge at finde og søge job i Danmark.

En ny hjemmeside med navnet jobguideukraine.dk skal være med til at give ukrainerne et samlet overblik over deres jobsøgning i Danmark.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse mandag.

Hjemmesiden bliver løbende opdateret med nye funktioner. Ukrainere vil kunne finde links til jobbanker, vejledningsmateriale, lave et CV og læse en introduktion til løn- og arbejdsvilkår i Danmark.

Noget informationsmateriale bliver også udleveret på blandt andet Udlændingestyrelsens Borgerservicecentre rundt om i landet.

Arbejdsgiverne kan under #jobsforukraine i jobbankerne gøre opmærksom på stillinger, som de finder oplagte for ukrainere.

Hjemmesiden udspringer af partnerskabet for ukrainere i Danmark. Partnerskabet består af egeringen, arbejdsmarkedet parter, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

En del af dette partnerskab er Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

FH's formand Lizette Risgaard mener, at det er vigtigt, at de ukrainske flygtninge får forklaret, hvordan det danske arbejdsmarked er indrettet.

- De skal ikke udsættes for underbetaling eller udnyttelse, når de er klar til at træde ind på det danske arbejdsmarked, men have arbejde for overenskomstmæssige vilkår, skriver hun i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over, at partnerskabet hurtigt har været i stand til at samle de vigtigste informationer på hjemmesiden.

- Regeringen har fokus på, at de ukrainske flygtninge i første omgang bliver ordentligt modtaget og får hjælp og trygge faste ramme.

- Men vi hører også, at mange af ukrainerne gerne vil i arbejde og bidrage. Derfor har vi lavet en særlov og oprettet partnerskabet for at gøre det muligt at træde ind på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt, skriver han.

Særloven trådte i kraft den 17. marts. Loven har til hensigt at give ukrainske flygtninge mulighed for hurtigt at kunne opholde sig lovligt, arbejde og gå i skole i Danmark.

Op mod 26.000 ukrainere har indtil videre enten søgt ophold eller asyl i Danmark. Fredag meddelte regeringen, at der bliver gjort klar til at modtage over 100.000 ukrainere.

/ritzau/

GDPR