Medarbejdere kritiserede "syg" ledelsesstil: Direktør forlader posten øjeblikkeligt

20171102-075929-A-1920x1279we__1_
Akuttelefonen 1813 er en del af Region Hovedstadens Akutberedskab (Arkivfoto) Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Jonas Egebart er konstitueret som ny direktør. Freddy Lippert forlader direktørposten øjeblikkeligt.

Freddy Lippert stopper øjeblikkeligt som direktør for Region Hovedstadens Akutberedskab.

Det skriver regionen onsdag i en pressemeddelelse.

I stedet er Jonas Egebart konstitueret som ny direktør. Han kommer fra en stilling som lægefaglig vicedirektør for Nordsjællands Hospital.

Skiftet på direktørkontoret kommer, efter at 30 nuværende og tidligere medarbejdere har fortalt, at vagtcentralen i deres øjne har været drevet i en stemning af mistillid, frygt og det, de kalder en "syg" ledelsesstil.

I efteråret kom det frem, at kun 24 procent af alle opkald til akuttelefonen 1813 blev besvaret indenfor tre minutter. Og under halvdelen indenfor ti minutter.

Delmålene for akuttelefonen er ellers, at 70 procent af opkaldene skal besvares inden for tre minutter, mens 90 procent skal besvares indenfor ti minutter.

Akuttelefonens opgave er at besvare opkald fra borgere, der har behov for akut lægehjælp og eventuelt har behov for at komme på akutmodtagelsen, når deres egen læge ikke har åbent.

Problemerne for akutberedskabet har dog ikke begrænset sig til lange svartider.

I september kunne Berlingske berette, at næsten 2500 borgeres opkald til alarmcentralen 112 i en periode på 29 døgn over tre måneder hen over sommeren ikke blev besvaret af vagtcentralen i første forsøg.

Freddy Lippert er ikke den første til at forlade sin stilling hos Region Hovedstadens Akutberedskab.

I november kom det frem, at den daværende vicedirektør, Trine Mottlau, efter gensidig aftale havde opsagt sin stilling hos akutberedskabet. Det samme havde en central enhedschef.

I 2021 opsagde omkring hver fjerde medarbejder sin stilling hos Region Hovedstadens Akutberedskab. Det viser akutberedskabets egne statistikker.

/ritzau/

GDPR