Ny medieaftale forventes færdig inden sommerferien

20230425-114503-L-1920x1346we
Kulturminister, Jacob Engel-Schmidt (M), regner med, at kunne forhandle en medieaftale hjem inden 1. juli. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kulturministeren har meldt ud, at han forventer at have et medieforlig på plads inden 1. juli.

Flere partier på Christiansborg forhandler i øjeblikket med kulturminister, Jacob Engel-Schmidt (M), om en ny medieaftale. Det skriver MediaWatch.

Kulturministeren fortæller, at han forventer, at aftalen er færdigforhandlet og plads, inden industrisommerferien begynder 1. juli. 

”Det er korrekt, at forhandlingerne er i gang, og det er fortsat min og regeringens ambition at indgå forlig inden sommerferien,” skriver Jakob Engel-Schmidt til MediaWatch. 

Flere dele af mediebranchen har været frustrerede over, at et nyt medieforlig ikke er faldet på plads før, da de tidligere forhandlinger har trukket ud. 

”Vi står i den her svære økonomiske situation, fordi vi har et folketing, der ikke kan tage sig sammen til at gennemføre medieforliget. Der er vedtaget en betydelig støtte til ugeaviserne, fordi de bidrager til at sikre den lokale sammenhængskraft. Men på grund af folketingsvalget nåede det ikke at blive stemt igennem,” sagde chefredaktør for Jysk Fynsk Medier, Peter Orry, i januar til Journalisten.