Ny HK-kandidat er træt af parløb: - Godt med en kandidat på midten

Pernille_Lange
Når de delegerede skal tage stilling til, hvem der skal sætte sig i næstformandsstolen i HK Danmark sidst i oktober, får de nu mulighed for at pege på endnu en kandidat. Pernille Lange Dickow, der er næstformand i HK Stat Hovedstaden, har tirsdag morgen meldt sit kandidatur. Foto: A4 Medier.
Pernille Lange Dickow bekræfter, at hendes sene kandidatur skyldes, at hun er blevet prikket på skulderen, men hun vil ikke afsløre, hvem der har prikket.

Når de delegerede inden længe skal tage stilling til, hvem der skal sætte sig i næstformandsstolen i HK Danmark, får de nu mulighed for at pege på endnu en kandidat.

Pernille Lange Dickow, der er næstformand i HK Stat Hovedstaden, har tirsdag morgen meldt sit kandidatur efter grundige overvejelser. Hun føler, at der mangler en kandidat mellem de to fløje. 

- Min oplevelse har været, at vi har to par til posterne som formandskandidat og næstformandskandidat, som har ført parløb. Derfor har jeg gået og tænkt over, om ikke det ville være godt med en kandidat på midten, og her kommer jeg ind i billedet. Det er ikke afgørende for mig, om formanden kommer til at hedde Anja eller Martin, fortæller Pernille Lange Dickow.

LÆS OGSÅ: Analyse: Får en "dumsmart bemærkning" vægtskålen til at tippe?

Hun har tilbragt mere end 20 år i det private erhvervsliv, og de seneste 14 år har hun arbejdet i Erhvervsstyrelsen. Dermed kommer hun med en baggrund, som der er brug for i HK-toppen, mener hun.

- Jeg kommer med en frisk erhvervserfaring, fordi jeg stadig er på arbejdsmarkedet. Jeg er derfor ikke en gammel fagforeningsrotte, siger 58-årige Pernille Lange Dickow. 

Hun har været tillidsrepræsentant siden 2016 i Erhvervsstyrelsen, og siden 2017 har hun været næstformand i HK Stat Hovedstaden. 

Hvorfor kommer dit kandidatur blot 14 dage før kongressen? 

- Det kommer efter grundige overvejelser, som jeg har gået med længe. Jeg kommer med stor ydmyghed, for det er et par dygtige kandidater, jeg skal op imod. At jeg er en sen starter er på sin vis beklageligt over for de andre kandidater og medlemmerne, og derfor må jeg jo se, hvordan det bliver modtaget på kongressen, medgiver Pernille Lange Dickow. 

Skyldes dit kandidatur også, at nogen har prikket dig på skulderen? 

- Det er der jo nok, uden at jeg vil komme det nærmere. 

LÆS OGSÅ: Madsen: Hvis HK vil være synlige, må de give den nye formand mere magt

Vil du fortælle, om det er en af formandskandidaterne, som har prikket til dig? 

- Nej, det er det ikke. 

Den ene af Pernille Langes modkandidater til næstformandsposten er den nuværende formand for HK Østjylland, Jesper Thorup, som de fleste anser for at danne makkerskab med Anja C. Jensen. 

Som A4 for nylig kunne beskrive, har han i et brev i juni orienteret HK's hovedbestyrelse om en verbal krænkelse, han stod bag til en julefrokost i 2018. Det fik dengang en kvindelig ansat til at klage over ham.

Men Pernille Lange Dickow ønsker ikke at kommentere på, om sagen har været medvirkende til hendes kandidatur. 

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det må Jesper Thorup klare med sit bagland. 

For 41 år siden kom Pernille Lange Dickow i lære som tjener på det daværende hotel 3 Falke, som i dag hedder Scandic Falkoner, hvor HK afholder kongres den 28.-30. oktober. Hun glæder sig til at vende tilbage, og peger de delegerede på hende som ny næstformand, lover Pernille Lange Dickow, at hun særligt vil kæmpe for mere efter- og videreuddannelse til medlemmerne og bedre arbejdsmiljø. 

GDPR