Ny opsparingskonto i overenskomst-aftaler er et gennembrud for offentligt ansattes fleksibilitet

20231220-145911-2-1920x1280we__1_
Med en ny opsparingskonto kan offentligt ansatte i regioner, kommuner og staten samle afspadsering og timer fra den sjette ferieuge til én samlet periode på op til 15 dage.  Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Med OK24-aftalerne vil offentligt ansatte i kommuner, regioner og staten få mulighed for at samle fridage til en længere periode. Ordningen viser dermed et element af en livsfaseoverenskomst, lyder vurderingen fra eksperter.

“Det kompromis, der er kommet ud af aftalerne, er faktisk et gennembrud."

Sådan siger Nana Wesley Hansen, der er lektor ved Faos på Københavns Universitet, til A4 Arbejdsmiljø om en ny opsparingsordning for offentligt ansatte, som er en del af overenskomstforforligene ved OK24.

Med ordningen kan offentligt ansatte i regioner, kommuner og staten samle afspadsering og timer fra den sjette ferieuge til én samlet periode på op til 15 dage. 

LÆS HELE ARTIKLEN PÅ A4 ARBEJDSMILJØ: Ny opsparingskonto i overenskomst-aftaler er et gennembrud for offentligt ansattes fleksibilitet

Og netop den opsparing er et afgørende skridt på de ansattes vej til mere fleksibilitet. 

Ifølge Janne Gleerup, der er lektor ved Roskilde Universitet, kan en opsparing af frihed slå hul i isen og på sigt give offentligt ansatte mere fleksibilitet.  

Opsparingen af frihed udgør desuden et element af en livsfase-overenskomst, vurderer de to eksperter over for A4 Arbejdsmiljø.

GDPR